jasnożółty kolor. Odsączmy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, następnie oprószamy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Przepis www.ilovebake.pl mąka;masło;żółtka;smalec;olej;cukier puder;
30 dag gotowego ciasta francuskiego, 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Sos truskawkowy:, 50 dag truskawek, 20 dag cukru pudru Pasek czekoladowy:, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (zaw. kakao min. 50%) Przygotuj krem waniliowy: utrzyj jajka z cukrem, dodaj mąkę. Rozetnij laskę wanilii i
225 g ciastek Digestive (paczka),
40 g masła,
10 serków Philadelphia,
200 ml śmietany 22-proc. (najlepiej Szefa Kuchni),
250 g cukru,
4 jaja,
1 łyżka esencji waniliowej,
1 łyżka mąki pszennej Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Masło rozpuścić. Ciastka rozdrobnić w malakserze, dodać
1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier lub aromat waniliowy, 1 kilogram jabłek (najlepiej antonówki lub renety) lub słoik 900 ml uprażonych jabłek i troszkę soku jabłkowego (bo te w słoiku nie puszczają soku), 200 g masła, cynamon
- 200g rozpuszczonej margaryny,
- 3 jajka ,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 szklanki mąki tortowej,
- 2 łyżki kakao,
- 1.5 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 przyprawa do piernika,
- 0.5 szklanki posiekanych orzechów włoskich