6-8 wydrylowanych moreli,3 cytryny,łyżka gorczycy,łyżka curry,łyżka kurkumy,pęczek posiekanej bazylii Morele i cytryny myjemy, kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość podsmażamy przez kilka minut, aby owoce zmiękły i puściły sok. Podajemy od razu jako dodatek do mięs, sałat lub
puszki mleczka kokosowego, wrzuć pokrojone papryczki chilli w ilości jaka ci odpowiada, pokrojoną w talarki marchewkę, wsyp garstke kardamomu. Kurczaczek niech się piecze ok. 1h w tej zalewie w temp. 200st (aż do miekkości kurczaka, trudno określić na oko - sama ocenisz kiedy bedzie gotowy). Lekko
naczynia, pokroić na pożądane porcje (podłużne paluszki lub trójkąty), obie strony pokrojonych kawałków posmarować oliwą. Grillować do 5 minut z każdej strony. Podawać z sałatą, grillowaną cukinią, z sosem grzybowym lub jako dodatek do grillowanych mięs. woda;bulion;kasza kukurydziana;masło;pomidory;oliwki
Edo Sushi Bar usytuowany jest w krakowskiej dzielnicy Kazimierz. To miejsce znane Japończykom na równi z kościołem Mariackim. Wnętrze lokalu urządzono w japońskim stylu - surowo i kameralnie... małopolskie Kraków Bożego Ciała 3 31-055
Warszawski t-Bar Dilmah przy ulicy Szpitalnej 5 prezentuje świat herbaty - różnorodność jej rodzajów, smaków i sposobów podania, możliwości, jakie daje łączenie jej z dodatkami takimi jak soki, syropy, alkohole, a także tradycję food matchingu ... mazowieckie Warszawa Szpitalna 5 00-031