Lokal oferujacy dania kuchni europejskiej i polskiej. Restauracje charakteryzuje spokojna atmosfera, dobre jedzenie i pomocna obsługa. wielkopolskie Śrem Jacka Malczewskiego 1 63-100
Punkt Sporny to elegancka przestrzeń, w której dobra muzyka spotyka się z wyśmienitym jedzeniem.
Za dania panuje tu kuchnia fusion, a na talerzach pojawiają się wariacje smaków z różnych zakątków Europy. Propozycje dań zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia, spod ręki szefa kuchni
być za twarde, musi się trochę lepić do rąk (zależy od ilości dodanej mąki}. Po dobrym rozmieszaniu masy formujemy placki na grubość ok 1 cm., obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzanej patelni z olejem. Placek powinien być gotowy, jeżeli będzie barwy ciemnobrązowej. ziemniaki;mąka;jajko;olej;
2 szklanki dobrej mąki pszennej,
jajko,
ok. 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody,
szczypta soli Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać jajko i trochę wody (albo jajko ubite z kilkoma łyżkami wody), wymieszać. Następnie zagniatać ciasto dłońmi, dolewając (po trochu) tyle wody, by wyszło
6 zielonych papryk,
2 kostki sera białego tłustego,
szczypta papryki chilli,
4 cebule,
350 g mięsa mielonego wieprzowego, Wycinamy nożem w środku otwór na środku każdej z papryk. Do dużej michy sypiemy ser. Robimy farsz z sera np: kroimy cztery cebule w grubą kostkę.
Sypiemy do sera i dodajemy