przemian z patisonami, pomidorkami, oczyszczonymi i skropionymi sokiem z cytryny pieczarkami, kolbkami kukurydzy, kawałkami ananasa, plastrami cukinii i kawałkami brzoskwiń. Obtaczamy szaszłyki w marynacie, układamy w szklanym naczyniu, zalewamy pozostałą marynatą, przykrywamy i trzymamy w chłodzie ok. 90
warstwa zielona:,pietruszka (lub szpinak),woda,warstwa żółta:,ananas,melon,banany,warstwa czerwona:,maliny,truskawki Wszystko osobno miksuję i przelewam do jasnej szklani wygląda to tęczowo i smakuję genialnie. Robię go zawsze dla mojej rodziny, bo witaminy są bardzo ważne, a moje dzieci nie chcą
kostkę. Natkę kolendry posiekać, Wszystkie składniki wsypać do szklanej salaterki i dokładnie wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z czosnkową bagietką. Oryginalność mojego przepisu na sałatkę zawiera się w połączeniu fasoli czarnej i czerwonej w jednym daniu oraz użyciem zielonej
4 dzwonka miecznika (po 17-18 dag), 3 łyżki oliwy, sok z jednej pomarańczy i cytryny, 3 roztarte ząbki czosnku, czarny pieprz, sól Sałatka z pomarańczy:, 2 pomarańcze pokrojone w kostkę, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki posiekanych listków bazylii W szklanym lub porcelanowym naczyniu starannie wymieszaj