położyć na tacki aluminiowe lub do specjalnych uchwytów do pieczenia ryb. Następnie grillować przez 10-15 minut aż się ładnie zrumienienia.
Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga: mojkulinarnypamietnik.blogspot.com oliwa z oliwek;cytryna;natka pietruszki;cebula;dymka;bazylia;pieprz;
pozostałymi składnikami, doprawiając solą i pieprzem.
Przekładamy masę do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, z wierzchu również przykrywamy papierem do pieczenia.
Pieczemy 50-60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem zdejmujemy papier, aby zapiekanka ładnie się zrumieniła. Podajemy na ciepło lub
może przez to stać się matowa. W międzyczasie posiekaj dokładnie pistacje (na drobno). Umyte i osuszone truskawki maczaj w rozpuszczonej czekoladzie, a potem obsypuj pistacjami. Tak przygotowane owoce odkładaj na pergamin lub papier do pieczenia, by ładnie zastygły. Zajmuje to ok 2-3 godzin w
plasterki ziemniaków, polewamy odrobiną oliwy i mieszamy delikatnie, żeby każdy ziemniak był nią pokryty. Plasterki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i posypujemy solą i ziołami. Z jednej strony wystarczy :) Pamiętajmy, żeby chipsy układać na blasze pojedynczo, bo tylko wtedy ładnie się
wyłożoną papierem do pieczenia (pamiętaj, żeby zachować między nimi odległość ? będą rosły podczas pieczenia). Wierzch posmaruj żółtkiem rozmąconym z łyżką wody. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 190 st. C (ok. 210 st. C zwykły piec). Piecz 10-15 minut, aż ładnie wyrosną i się