Klasyczny lokal oferujący szybkie śniadania i obiady, charakteryzujący się niską ceną. małopolskie Zakopane Droga Na Bystre 2 34-500
Oberża Magnacka położona jest niedaleko głównej drogi, serwuje typowo polskie dania w niezbyt wysokich cenach. łódzkie Łódź Jana Długosza 34/36 91-001
Restauracja Smakosfera zaprasz swoich gości na skosztowanie pysznych, tradycyjnych dań w niskich cenach. lubelskie Lublin Droga Męczenników Majdanka 74 20-325
chleb tostowy,
3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej),
trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą
strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;