chleb tostowy,
3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej),
trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą
strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;
4 banany, cukier, mąka, 1 jajko, 6 łyżek masła, rum Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku
4 banany,cukier,mąka,jajko,6 łyżek masła,rum,orzechy lub daktyle Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem.
Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany.
W
600 g kalmarów loligol,
200 g mąki,
1 l oleju do smażenia,
sól,
1 cytryna Kalmary pokrój w pierścienie, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju przez kilka minut. Wyłóż na talerz i dopraw solą. Podawaj na ciepło, dodając do każdej porcji ćwiartkę cytryny. kalmary;mąka;olej;cytryna;