talerze głębokie modne

MATERIAŁ PROMOCYJNY

Homla wyprzedaje piękną ceramikę i szkło za ułamek ceny! Idealne na stół świąteczny

Homla wyprzedaje piękną ceramikę i szkło za ułamek ceny! Idealne na stół świąteczny

Odpowiednia oprawa jedzenia wpływa nie tylko na walory estetyczne, ale też sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Piękne ceramiczne i szklane talerze staną się elegancką dekoracją każdego stołu.

Zastawa stołowa. Komplety, które zachwycają wzornictwem

O tym, jak ważna jest zastawa stołowa i serwis obiadowy nikogo nie trzeba przekonywać. Choć jej zastosowanie jest z reguły praktyczne, może mieć także charakter dekoracyjny. Wybieramy piękne komplety na co dzień oraz wyjątkowe okazje.

Najpiękniejsza zastawa stołowa na wiosnę

Jeżeli chcesz umilić sobie i swoim bliskim wspólny czas przy stole, wprowadź do jadalni wiosenne akcenty. Nic lepiej nie odda radosnego charakteru tej pory roku, niż kolorowa zastawa zdobiona motywami kwiatowymi i roślinnymi. Zobacz nasze propozycje i udekoruj swój stół na wiosnę!

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

elementów. Najczęściej są to talerze obiadowe, talerze deserowe, talerze głębokie, miseczki, półmiski, wazy oraz sosjerki. Jeśli zależy nam na skomponowaniu bardziej rozbudowanego serwisu obiadowego, warto poszukać modeli z serwisem kawowym, cukiernicą czy dzbankiem na mleko. Na co dzień z całą pewnością

"Mówią, że śpi się lepiej". Polski ekodesign od podszewki

"Mówią, że śpi się lepiej". Polski ekodesign od podszewki

;wypełnieniem? Nasza pierwsza myśl – ona nie może być wygodna. Według projektantów marki Plantule to jednak samo zdrowie, niekoniecznie na talerzu, ale podczas snu. Naturalne łuski wpływają na lepszy relaks i wygodniejszą pozycję w łóżku. Poduszka z łuską gryki i orkiszu stabilnie wspiera głowę, szyję i

O wartości rzemiosła, tradycji i naczyniach z Bolesławca - wywiad z Magdą Gazur

taki tytuł wystawy? Magda Gazur: Chcemy opowiadać historie wielkich fabryk z bogatą historią na wystawie, gdzie ludzie są przyzwyczajeni do szybkiego oglądania, czytania i wchłaniania informacji. To, co jest dla mnie głębokie i ważne niekoniecznie musi być tak samo odbierane przez widzów, dlatego

Aranżacje stołów na różne okazje

niesłusznie, ponieważ jest to bardzo głęboka i poważna barwa, która idealnie nada się na uroczystości, świąteczne okazje oraz inne wydarzenia o podniosłej randze - mówi Paulina Stępień, w serwisie multimedialnym Kotlet.tv odpowiadająca m.in. za aranżacje. Aranżując stół w kolorze

Podano do stołu, czyli jaki serwis obiadowy wybrać

Podano do stołu, czyli jaki serwis obiadowy wybrać

Zanim kupisz komplet obiadowy: - Zastanów się, jak duży zestaw jest ci potrzebny. Standardowe serwisy przewidziane są dla 6 lub 12 osób, co oznacza, że w zestawie jest po 6 lub 12 sztuk talerzy głębokich, płytkich i

Tosty delicje

chleb tostowy, 3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej), trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą

Kremowe naleśniki

strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;

Płonące banany

4 banany, cukier, mąka, 1 jajko, 6 łyżek masła, rum Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku

Banany panierowane

4 banany,cukier,mąka,jajko,6 łyżek masła,rum,orzechy lub daktyle Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W

Smażone kalmary

600 g kalmarów loligol, 200 g mąki, 1 l oleju do smażenia, sól, 1 cytryna Kalmary pokrój w pierścienie, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju przez kilka minut. Wyłóż na talerz i dopraw solą. Podawaj na ciepło, dodając do każdej porcji ćwiartkę cytryny. kalmary;mąka;olej;cytryna;

Najnowsze