chleb tostowy,
3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej),
trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą
2 średniej wielkości bakłażany,4 łyżki mąki pszennej typu 650 lub wyższego,2 jaja,1 łyżeczka soli morskiej,oliwa do smażenia Bakłażany umyj i pokrój w cienkie plastry. W głębokim talerzu roztrzep jajko, dodaj szczyptę soli i wymieszaj z mąką.
Na patelni dobrze rozgrzej oliwę. Każdy plasterek
2 średniej wielkości bakłażany,4 łyżki mąki pszennej typu 650 lub wyższego,2 jaja,1 łyżeczka soli morskiej,oliwa do smażenia Bakłażany umyj i pokrój w cienkie plastry. W głębokim talerzu roztrzep jajko, dodaj szczyptę soli i wymieszaj z mąką.
Na patelni dobrze rozgrzej oliwę. Każdy plasterek
. Delikatnie rozłóż każdą krewetkę (jak książkę) i lekko spłaszcz dłonią. Na jednym talerzu wymieszaj mąkę z solą i pieprzem kajeńskim. Na drugim talerzu lekko ubij białka. Na trzeci talerz wysyp wiórki. Krewetki zanurzaj najpierw w mące (nadmiar strząśnij), potem w białkach, na koniec w kokosie. Smaż minutę w
chińskiego ciasta i naszych owoców. Jest równie piękna, jak pyszna Podsmaż won tony w głębokim oleju. Gdy się ładnie przyrumienią, ostrożnie wyjmij je z tłuszczu i osącz na papierowym ręczniku. Na każdym płacie ciasta układaj przygotowane owoce i dekoruj je ubitą śmietaną. Następnie układaj przygotowane