wszystko, by ciasto uzyskało jednorodną konsystencję. Przełóż ciasto do przygotowanej tortownicy (powinno wypełniać co najwyżej 2/3 jej wysokości).
Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz w tej temperaturze (bez nawiewu!) 30 min. Upieczone powinno odstawać od formy. Zostaw je na 15 min w
300 g lodów kawowych, śmietankowych lub bakaliowych,
250 g okrągłych biszkoptów,
100 g schłodzonej śmietanki 30 proc.,
1 łyżka cukru pudru,
1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady,
300 ml ostudzonego esencjonalnego naparu kawowego,
kakao w proszku i cukier puder do dekoracji Szklaną lub metalową
). Miękkie masło utrzyj w misce i stopniowo, cały czas ucierając, dokładaj po łyżce masę jajeczno-kawową.
Długim ostrym nożem przekrój biszkopt na 3 równe części. Jeśli przekrojenie sprawia ci trudność, możesz ciasto - na wyznaczonych wysokościach - przewiązać dookoła cienką żyłką, a następnie mocno ją
biszkoptu (wymieszać):,pół szklanki likieru kawowego lub migdałowego,1/4 szklanki likieru z białej czekolady,2 łyżki wody,Dodatkowo:,płatki migdałów (podpieczone),biała czekolada do picia - w proszku Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao wymieszać, przesiać. Białka