reanimacja storczyka bez korzeni

Lody bazyliowe bez jajek

2 duże pęczki świeżej bazylii (łącznie 50g), 200g drobnego cukru , 1 duże źdźbło trawy cytrynowej, 250g sera mascarpone, 750g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu, 2 łyżeczki utartego korzenia imbiru Listki bazylii wraz z łodyżkami umieszczamy w blenderze. Dodajemy cukier i trawę cytrynową i

Nalewka z kwiatu czarnego bzu

50 baldachów kwiatów czarnego bzu, 2 cytryny, 2-3 limetki, 70 dag cukru, 1 litr spirytusu, 1 łyżeczka korzenia arcydzięgiela Ugotuj syrop z litra wody i cukru. Ostudź. Cytryny umyj i sparz, pokrój w plasterki, oczyść z pestek. Kwiaty włóż do umytego i wyparzonego słoja, przekładając je plasterkami

Dynia pieczona

pomarańczowa dynia obrana i bez nasion,miód,sos sojowy,sól,pieprz,korzeń imbiru Pokroić dynię w nieregularne półksiężyce. Wysmarować oliwą, miodem, sosem sojowym, tartym imbirem, pieprzem. Rozrzucić na blasze i piec na rumiano w wysokiej temperaturze. dynia;miód;sos sojowy;pieprz;imbir;

Wołowina z imbirem i oliwkami

800 g filetów z wołowiny, 2 cm korzeń imbiru, 130 g zielonych hiszpańskich oliwek bez pestek, 2 szalotki, 3-4 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliwek, świeża bazylia, sól i pieprz Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie

Esencja z cielęciny z kołdunami

200 g łaty cielęcej, 100 g grasicy cielęcej, 1 korzeń pietruszki, 100 g korzenia selera, 1 opieczona cebula, 100 g pora, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, 2 łyżki siekanego koperku, 50 g masła, 50 g posiekanych orzechów laskowych, kołduny: 1 jajko, 1/2 szklanki mąki

Najnowsze