pusta sciana w kuchni

Zobacz wideo

Restauracja Janusz

Restauracja Janusz jest częścią trzygwiazdkowego hotelu o tej samej nazwie w Siedlcach. Lokal specjalizuje się w tradycyjnej kuchni polskiej, której dania podawane są w eleganckim wnętrzu... mazowieckie Siedlce Pusta 15 08-110

Szaszłyki z kulek mięsnych

kulki, nadziewać po 3 szt na patyczki szaszłykowe. Sos: Paprykę, cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Połączyć z resztą składników. Marynatą posmarować szaszłyki. Grillować ok. 20 min, smarując pozostałym sosem. Przepis pochodzi z kuchni bahamskiej, wszystkim tak smakowało, że

Placki ziemniaczane

1 kg dużych ziemniaków,duże jajo,dużą cebulę,1-2 łyżki mąki,łyżkę majeranku,sól,pieprz,olej do smażenia Zetrzyj ziemniaki i cebulę. Przełóż miazgę ziemniaczaną na dość gęste sitko ustawione na pustym garnku. Potem przełóż zawartość sitka z powrotem do miski. Gdy płyn w garnku się ustoi, zlej go do

Boeuf Stroganow

sklarowanego masła, niech dość mocno się rozgrzeje. Obtocz mięso w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i zacznij smażyć. Porządnie rozgrzej tłuszcz i smaż je porcjami, a następnie przekładaj do rondla. Pamiętaj, że jeśli włożysz naraz za dużo mięsa, temperatura tłuszczu bardzo się obniży, wołowina puści

Najnowsze