prawidłowe ułożenie sztućców

Martyna Trębacz

Zasady savoir-vivre'u - jak prawidłowo nakryć stół?

Zasady savoir-vivre'u - jak prawidłowo nakryć stół?

Elegancki stół to podstawa każdego przyjęcia. Jednym z najczęściej popełnionych błędów jest nieodpowiednie nakrycie stołu. Nie dość, że utrudnia to gościom spożywanie posiłków, to jeszcze nie najlepiej świadczy o gospodarzu. Dlatego warto dowiedzieć się, w jaki sposób zadbać o oprawę stołu, by ustrzec się niepotrzebnej wpadki. Stylowo wyglądający stół pozwoli pobudzić zmysły i apetyt.

Dekoracja sali weselnej

Dekoracja sali weselnej jest czymś, bez czego żadna impreza ślubna się nie obędzie. Jakie ozdoby warto wybrać, aby uzyskać piękną aranżację wnętrza? Sprawdziliśmy, jak powinna wyglądać modna dekoracja sali weselnej.

Kevin sam w domu. Najpiękniejsze filmowe wigilie wszech czasów. Zainspirujcie się!

Kevin sam w domu - pamiętacie tę wigilię? Wy też możecie urządzić święta w iście hollywoodzkim stylu. Oto zestawienie dziesięciu najlepszych świątecznych przyjęć, które warto naśladować.

Wielkanocne dekoracje

Wielkanocne dekoracje

swobodę ruchu i widzieć nawzajem. Ograniczona liczba kolorów. Trzy kolory to maksimum, żeby nie wprowadzić wizualnego chaosu. Prawidłowe ułożenie sztućców. Serwetki Serwetki można fantazyjnie złożyć, ale przy każdym nakryciu powinna być też klasycznie ułożona serwetka. Przeczytaj: Serwetka w kształcie

Mała kuchnia - duży problem

wkładamy do garnka lub wstawiamy do piekarnika. Taka kolejność wykonywanych czynności stała się podstawą do stworzenia zasady urządzania wygodnej kuchni. W dobrze zaprojektowanym pomieszczeniu prace kuchenne powinny ułożyć się w tzw. trójkąt roboczy. Kuchenka, lodówka i zlewozmywak powinny tworzyć

Nakrycie stołu: aranżacja na wesele

Nakrycie stołu: aranżacja na wesele

, złote, a nawet we wzory. Białe nakrycia mają obszycia, wypustki czy koronki, podkreślające uroczysty charakter spotkania. Wystrój sali weselnej >> Nakrycie stołu: jak ułożyć zastawę Zastawa zawsze powinna składać się z jednolitej linii. Wesela glamour wymagają porcelany, rustykalne zadowolą się

Polonezy

plastry, bardzo cienko robić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć wałeczki z nadzienia, zwinąć w rulon. Panierować w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Prawidłowo zwinięte kotlety powinny mieć kształt wrzeciona. Można podawać z brukselką z wody. schab;polędwica;pieczarki;koncentrat pomidorowy;cebula

Najnowsze