do lodówki, żeby deser się schłodził. Przed podaniem dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Porcje będą małe, ale bardzo sycące. Nie dajcie się zwieść rozmiarowi, bo to prawdziwa bomba kaloryczna.
Przepis pochodzi z bloga: www.eat4fit.blogspot.com daktyle;tahini;wiórki kokosowe;
. Oprócz tego przygotuj do każdej choineczki dwa pierniczki w najmniejszym rozmiarze, gdyż jeden będzie ustawiony na czubku choinki. Pierniczki układać na wyłożonej papierem blasze, piec 5-8 minut w temp. 180 st. C. Najlepiej duże i małe pierniczki piec osobno, ponieważ małe szybciej się pieką. Upieczone
1kg arbuza z lodówki pokrojonego w niezbyt małą kostkę,250g sera feta pokrojonego w kostkę lub pokruszonego (według uznania),garść posiekanych listków mięty, 1 mała czerwona cebulka pokrojona w cienkie pióra,100g czarnych oliwek,1 średnich rozmiarów ogórek obrany i pokrojony w niezbyt cienkie (mają
gorącego tłuszczu. W zależności od rozmiarów udka gotujemy je z paroma gałązkami tymianku 2-2,5 godziny na małym ogniu. Aby confitowane mięso było rumiane, można je podpiec lub obsmażyć na patelni na złoty kolor. Świetnym dodatkiem do tego dania są karmelizowane pomarańcze. Umyte owoce kroimy w dość grube
, powidła Do rondelka wlej miód, wsyp cukier, dodaj mleko i masło. Podgrzewaj (nie gotuj!) na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Przesiej mąkę, połącz ją z sodą (lub proszkiem) i przyprawami. Wlej ostudzony miód i 2 łyżki wody, zagnieć i bardzo dokładnie wyrób ciasto. Podziel na dwie części, każdą