potrawy z piekarnika parowego

MT

Wielofunkcyjne piekarniki Electrolux w świetnych cenach - najlepsza oferta

Wielofunkcyjne piekarniki Electrolux w świetnych cenach - najlepsza oferta

Piekarnik elektryczny to absolutny niezbędnik w każdej kuchni. Chociaż mogłoby się wydawać, że poszczególne modele niewiele się od siebie różnią to w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Dlatego też dziś przedstawiamy wielofunkcyjne piekarniki Electrolux, które znacząco wyróżniają się na rynku. Lista zalet jest naprawdę długa, a ceny pozytywnie zaskakują. Zobaczcie sami!

5 cech idealnego piekarnika

Piekarnik to element wyposażenia każdej kuchni. Miłośnicy gotowania z pewnością wiedzą jak wspaniałe i pyszne może być przygotowywanie rumianych ciast, soczystych mięs i przepysznych zapiekanek na obiad dla całej rodziny. Warto jednak kupić porządny sprzęt, by posłużył przez długie lata a jednocześnie pasował do aranżacji kuchni. Znamy 5 cech idealnego piekarnika.

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Jaki piekarnik wybrać - zwykły czy parowy - to pytanie, które zadaje sobie wiele osób. Piekarniki parowe, znane w gastronomi, do domowych kuchni trafiły całkiem niedawno. Czy jednak warto w nie zainwestować?

Piekarnik do zabudowy - jaki wybrać? Przegląd najlepszych modeli na rynku

Piekarnik do zabudowy - jaki wybrać? Przegląd najlepszych modeli na rynku

, że modele o pojemności poniżej 60 litrów mają węższe o około 5 cm blachy. Pojemność piekarnika powinna być uzależniona od naszych potrzeb. Jeśli chcemy przygotowywać jednocześnie dwie potrawy, warto wybrać urządzenie o pojemności ponad 50 litrów. Planując zabudowę kuchni, musimy zwracać

Piekarniki, które pomogą Ci wzbić się na kulinarne wyżyny

Piekarniki, które pomogą Ci wzbić się na kulinarne wyżyny

przygotowywanych w piekarniku parowym posłuży nam również termosonda, która monitoruje temperaturę wnętrza potrawy. Dzięki niej będziemy mieć większą kontrolę nad procesem pieczenia - unikniemy zarówno nadmiernego przepieczenia, jak i niedopieczenia. Termosonda wyłączy piekarnik w takim momencie, by do żadnej z

Piekarnik do zabudowy - przeczytaj, zanim kupisz

Piekarnik do zabudowy - przeczytaj, zanim kupisz

wykorzystywali piekarnik, tzn. jakiego typu potrawy będziemy w nim przygotowywali - i poszukajmy modelu, który będzie w stanie te wymagania zaspokoić. Pieczenie dwupoziomowe? Grillowanie? Rozmrażanie? A może rożen? Bezpieczeństwo. To kwestia niezwykle istotna szczególnie, jeśli mamy w domu małe dzieci

Piekarniki: gorący temat

Piekarniki: gorący temat

urządzenia zależy jego pojemność. Dla trzyosobowej rodziny wystarczy standardowy piekarnik, natomiast jeżeli na co dzień przygotowujemy potrawy dla większej liczby osób, warto wziąć pod uwagę zakup większego urządzenia - o pojemności np. 60-65 l. Na jakie funkcje zwrócić uwagę? Przeważająca większość

Franke Crystal - seria kompaktowych urządzeń AGD

Prezentowane urządzenia kompaktowe należące do systemu Crystal łączą funkcjonalność z nowoczesnym wzornictwem. Sprzęt do zabudowy z serii Crystal Steel compact - piekarnik, piekarnik parowy, mikrofalówka i ekspres do kawy zostały wykonane ze stali szlachetnej w połączeniu ze szkłem. Projektanci

Warto mieć piekarnik parowy!

tracimy mniej składników odżywczych i minerałów. Para wydobywa najlepsze właściwości produktów, z niespotykaną precyzją uwydatniając ich smak, aromat i konsystencję. Czym jest piekarnik parowy? Piekarnik parowy jest urządzeniem, które stosunkowo niedawno pojawiło się na rynku sprzętów, przeznaczonych do

Domowe AGD z rozwiązaniami dla profesjonalistów - nowa linia Electrolux Inspiration

Domowe AGD z rozwiązaniami dla profesjonalistów - nowa linia Electrolux Inspiration

umożliwia przyrządzanie kilku potraw w tym samym czasie. W przedniej części obudowy znajduje się gniazdo termosondy, z której profesjonaliści korzystają bardzo często. - Piekarnik Inspiro sam określa wagę produktu i automatycznie dobiera odpowiednie parametry pieczenia, umożliwiając tym samym osiąganie

Studio Culinary Solutions

sprzętu niezbędnego w kuchni. Tematyka szkoleń jest praktycznie nieograniczona. Aktualnie w ofercie są najbardziej popularne kursy, jednakże w następnych miesiącach będą możliwości nauczyć się przygotowywania potraw m..in. z kuchni azjatyckiej, arabskiej, północno-afrykańskiej i włoskiej. Studio Culinary

Kuchnia idealna

Kuchnia idealna

. Kupując piekarnik i płytę wybieraj takie modele, z których nie wystają przyciski i pokrętła, bo to one najbardziej przyciągają brud. Płaskie, elektryczne płyty grzejne wystarczy przetrzeć. Płyty indukcyjne są jeszcze wygodniejsze, gdyż nagrzewają tylko powierzchnię pod naczyniem, więc resztki potraw nie

Zapiekanka z ziemniaków, warzyw i kurczaka

2 kg ziemniaków, 0.5 kg bialej kapusty, 5 dkg pieczarek, 2 filety z kurczaka (całe), masło, pieprz, przyprawa do potraw z ziemniaków, czosnek (dowolnie) Ziemniaki obrac i pokroic w cienkie plastry, kapustę poszatkować drobno, pieczarki niezbyt drobno, pierś w średnia kostkę. Na dno brytfanny włożyć

Pasta jajeczna

bardzo mocno rozdrobnione). Wszystkie składniki drobno posiekać i dodać do jaj, wymieszać, przyprawić. Na końcu dodać majonez i musztardę tak, aby powstała konsystencja łatwa do smarowania.Podawać na lekko podgrzanych w piekarniku bułeczkach. Nadaje się również jako dekoracja do innych potraw. papryka

Ziemniaczana zapiekanka z serem żółtym

6 dużych ziemniaków, pół główki czosnku, ser żółty, przyprawa do potraw z ziemniaków lub sól,słodka papryka mielona, oliwa z pestek winogron bądź zwykły olej. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Na brytfance rozłożyć papier do pieczenia i wrzucić pokrojone ziemniaki.Obrać czosnek i wrzucić całe

Orzeszki z ciecierzycy

od 200 do 400 g ciecierzycy (woreczek), sól, czosnek granulowany, pieprz cayenne, papryka ostra Ciecierzycę moczymy przez noc w wodzie aż napęcznieje. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. Ciecierzycę odsączamy, osuszamy, następnie wysypujemy na blachę do pieczenia. Można ją wcześniej wyłożyć

Gulasz cygański

sproszkowaną paprykę. Obrane cebule i morele kroimy na plastry i dodajemy do mięsa. Kiedy cebula lekko się zrumieni, wlewamy wino i 250 ml śmietany oraz bulion. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Gulasz przekładamy do naczynia do zapiekania, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190°C

Najnowsze