przyprawa typu vegeta - 1 szczypta , parmezan 100 g , bazylia 0.5 łyżeczka , oliwa z oliwek 2 łyżka , mięso mielone wieprzowe 20 dag , cebula 1 szt. , pieczarki 20 dag , papryka żółta 1 szt. , papryczka chili, czosnek 2 szt. , cukinia 1 szt. , pomidor 2 szt. , sól 1 szczypta , pieprz
2 polędwiczki wieprzowe (po 1/2 kg każda),
50 dag moreli przekrojonych na połówki i wydrylowanych (mogą być świeże lub z syropu) ,
1/2 szklanki musztardy z całymi ziarnami gorczycy,
dżem morelowy,
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
przyprawy: sól i pieprz Ustawiamy piekarnik na opcję
żeberka wieprzowe,
czosnek,
cebula,
oregano,
tymianek,
polenta,
oliwa,
szklanka białego wytrawnego wina,
kasza kukurydziana (najlepiej instant),
masło,
trochę natki pietruszki
a. Potrawa inspirowana recepturami pochodzącymi z północnych Włoch
30 dag polędwiczek wieprzowych, 100 ml soku pomarańczowego, 1/2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczka sosu worcester, 5 łyżek miodu, 1 łyżeczka sproszkowanego korzenia żeń-szeń, 2 łyżki oleju, sól, świeżo zmielony pieprz Miód mieszamy z żeń-szeniem i odstawiamy na 1 dzień do lodówki. Polędwiczki
2 łyżki oleju,2 ząbki czosnku,2 papryczki chilli,800 g karkówki wieprzowej pokrojonej w paski,pęczek dymki,3 łyżki sosu sojowego Na rozgrzanym oleju smażymy czosnek przeciśnięty przez praskę i strączki chilli. Gdy czosnek zacznie się rumienić, wkładamy mięso i smażymy około minuty. Dodajemy cebulki