Cała duża pierś z kurczaka, 2 pory, kilka plastrów wędzonej ogonówki, 4-5 łyżek gęstej śmietany, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej, łyżka masła Dzielimy pierś kurczaka na 2 połówki. Następnie ostrym nożem tniemy wzdłuż każdą połówkę na 2 lub 3 plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię
duże pieczarki, ser kozi, cebula, czosnek, pieprz, boczek, orzeszki pinii Pieczarki po wymyciu wydrążam. Smażę drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek, dolewam troszkę białego wina i szybko odparowuję nadmiar płynu, można też dorzucić posiekane grzyby czasami cebule zamieniam na pory. Doprawiam
kurczaka z dodatkiem niewielkiej ilości sosu. Pokroić pory wzdłuż na cienkie paseczki, obgotować je we wrzątku 20 sek, związać nimi brzegi naleśników, tak aby powstały "sakiewki". Umyć kurki, usmażyć je na maśle i posypać posiekaną pietruszką. Wstawić sakiewki na 5 min do gorącego piekarnika. Podawać z
4 Piersi Kurczaka ze skrzydelkiem,100 gr. swiezego szpinaku,1 opakowanie mozzarelli(najlepiej bufalo),10 plasterkow Parmy HamSol i Pieprz,500 gr. Ziemniakow,2 peczki mlodej marchwi,2 peczki mlodej pory Piersi kurczaka nakroic na srodku wzdluz piersi,posolic i po pieprzyc. Sparzyc szpinak w
udziec barani, 1/2 l octu 3-proc., 2 liście laurowe , po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 marchewka, 1 seler, 1 por, 1 cebula, 100 g słoniny, 1 szklanka rosołu, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, Farsz:, 200 g pieczarek, 100 g bekonu albo tłustej szynki, 1 cebula, po 1 łyżce bazylii