pop cake forma

Chocolate fudge cake

-45 dag ciemnej czekolady, -28 dag masła, -6 jajek, -6 łyżek miodu, -45 dag cukru pudru, -6-7 dag wiórków kokosowych, -28 dag mąki, -tłuszcz do formy, polewa:, -20 dag ciemnej czekolady, -5-7 dag masła Czekoladę posiekać, przełożyć do metalowej miseczki, dodać masło. Stopić w kąpieli wodnej

Ciasto marchewkowe 'Carrot cake'

białej czekolady Utrzeć marchewki i odsączyć od nich sok. Dodać pozostałe składniki w dowolnej kolejności i dobrze wszystko wymieszać. Wylać do formy i włożyć do nagrzanego już piekarnika (180-200 stopni). Piec około 60 min. Po upieczeniu, gdy ciasto ostygnie, polewamy je czekoladą... Mniaaaam

Cake z łososiem

, wrzucić łososia, smażyć 5 min.Ubić jajka z olejem i mlekiem. Dodać sól i pieprz.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.Dodać starty ser, łososia, koperek. Znowu delikatnie wymieszać.Wylać do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.Piec ok. 45 min.Doskonałe z sałatą i winem lub

Chocolate fudge cake

, wymieszaj. Połącz cukier z wiórkami kokosowymi i mąką, dodaj do masy czekoladowej. Wymieszaj. Kwadratową formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Wyjmij, ostudź. Przygotuj glazurę: posiekaj czekoladę, stop razem z masłem w kąpieli wodnej. Powierzchnię ostudzonego

Cake z serem roquefort

. Wlać ciasto. Piec ok. 50 min. Wyjąć z formy po ostudzeniu.Można przygotowac dzień wcześniej.Doskonale smakuje z sałatą i winem. mąka;proszek do pieczenia;jajko;olej roślinny;olej;olej;mleko;ser;gruszki;orzechy;pieprz;

Najnowsze