, dodajemy groszek lub pozostałe, niewykorzystane resztki jedzenia. Jajka roztrzepujemy w mleku, dodajemy dowolne przyprawy i zalewamy warzywa. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godziny. Po upływie 60 minut wierzch zapiekanki posypujemy kawałkami żółtego sera i pieczemy kolejne 15 minut
oczkach, szpinak posiekać. Wy-mieszać dokładnie, dosmakować. Podzielić na osiem części, panierować w mące, roztrzepanym jaju i sezamie. Smażyć na średnio gorącym oleju. To jest pomysł na resztki z obiadu, można obok podać któryś z zimnych sosów. łosoś;ziemniaki;szpinak;czosnek;parmezan;mąka;sezam;olej
wykorzystać resztki wędlin zalegające w lodówce. Smacznego makaron;sos pomidorowy;pomidory;ser żółty;pieczarki;kiełbasa;cebula;bazylia;oregano;olej;pieprz;
wymieszaj, Kiedy ziemniaki już się lekko przyrumienią dodaj pociętą w kostkę kiełbasę (można wykorzystać do tego dania resztkę kotletów mielonych z dnia poprzedniego, albo boczek) i smaż często mieszając. Danie nie wygląda za pięknie raczej jak zasmażana kapusta ;) ale jest pyszne szybkie tanie i idealne
2 opakowania (po 40-50 g) suszonych grzybów - np. kapeluszy podgrzybków lub borowików Grzyby dokładnie umyj i wypłucz, namocz na 8 godzin lub na noc. Następnie ugotuj do miękkości.
Kiedy całość ostygnie, wyjmij grzyby i delikatnie zlej wywar, uważając, aby resztki piasku z grzybów, które osiadły na