wysypanej bułką tartą formy keksówki. Piec w 170 st C. około 50 min. Jeżeli chodzi o dekorację keksa to wg własnego pomysłu. mąka pszenna;cukier;jajko;margaryna;morele;orzechy włoskie;rodzynki;żurawina;płatki migdałowe;mąka pszenna;bułka tarta;
Biszkopt:,
6 jajek,
6 łyżek mąki,
6 łyżek cukru,
Krem:,
0.75l śmietany 36%,
3 łyżeczki żelatyny,
1 galaretka wieloowocowa,
0.5 kg jagód,
1 łyżka cukru,
Do dekoracji:, masło 250g, cukier puder 2 łyżeczki, masa cukrowa ok 0.7 kg Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy osobno żółtka z cukrem i białka
wyjmujemy baranka. W jeszcze ciepłego baranka wstawiamy po obu stronach głowy po 1 goździku (oczy). Na szyję zawiązujemy kokardkę, a dalej już dekoracje wg swego pomysłu. Ja wstawiam baranka do wcześniej wysianej na styropianową tackę rzeżuchy, lub umieszczam na prostokącie ze styropianu, owiniętym folią
,
sól i pieprz do smaku,
majonez i śmietana (po 2-3 łyżki),
natka pietruszki suszona,
-dekoracja,
gesty majonez,
jajka na twardo,
pomidory - całe i koktajlowe,
ogórki konserwowe,
papryka,
szynka konserwowa,
natka pietruszki świeża i suszona Składniki mas
,
śmietana kremówka 30 % - 0.5 litra,
2 śmietan - fixy,
galaretka malinowa,
do dekoracji najlepiej użyć świeżych malin (1 koszyczek), jeśli nie mamy możemy użyć gęstego dżemu malinowego (mój był trochę za rzadki) Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli