pomarańczowe firanki do kuchni

KS

Jesień w kuchni - zastawa, dodatki i dekoracje, które ocieplą wnętrze

Jesień w kuchni - zastawa, dodatki i dekoracje, które ocieplą wnętrze

Dekorując dom na jesień nie możemy zapomnieć o kuchni. To w niej powstają pyszne jesienne wypieki i dania, które rozgrzeją nas, kiedy za oknem plucha. Wybraliśmy dla was piękną zastawę i kuchenne akcesoria, które niedużym kosztem podkreślą jesień w kuchni.

Dom z pasją: z ciucholandu

Napisała do nas pani Magdalena Dubińska, by - po prostu - pochwalić się swoim domem. Dokładniej zaś - swoim twórczym wkładem, jaki do niego wniosła, nie ponosząc przy tym wielkich kosztów. Jeśli chcielibyście pokazać, jak zaaranżowaliście mieszkania korzystając ze swoich umiejętności, własnym sumptem - zapraszamy! A oto opowieść pani Magdaleny...

Łosoś w pomarańczowej glazurze

. 15 min. W czasie gdy ryba się piecze, przygotuj glazurę: marynatę przelej na patelnię i zredukuj do konsystencji gęstego sosu. Trzy minuty przed końcem pieczenia posmaruj glazurą rybę. Rada: japoński sos Teriyaki znajdziesz na półkach większości sklepów w dziale kuchni orientalnej lub kuchni świata

Czekolada le negre

z paseczkami skórki pomarańczowej. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej. czekolada;masło;cukier;

Marchewkowy piernik

, - 1.5 szklanki utartej marchewki o grubych oczkach, - szczypta soli , - 1 szklanka cukru, - 1 jabłko, - kandyzowana skórka pomarańczowa, - rodzynki W formie wypiekacza do chleba umieszczamy składniki w następującej kolejności: jajka, margaryna, sól i cukier. Oddzielnie w misce

Babka drożdżowa I

150 ml mleka, 100 g masła + 50 g do smarowania i nasączenia, 120 g cukru, 400 g mąki, 50 g drożdży, 2 całe jajka, 3 żółtka, garść rodzynek, 50 g smażonej skórki pomarańczowej, 1/2 laski wanilii "Do misy kruszymy drożdże, rozpuszczamy je w ciepłym mleku, dodajemy ok. 1/3 mąki i łyżkę cukru

Najnowsze