poledwiczka wieprzowa w ciescie francuskim

Szynka i mozzarella we francuskim ciescie

1 opakowanie ciasta francuskiego, 6-7 plastrów szynki wędzonej, 2 mozzarelle, 1 jajko, ziarna sezamu, Piekarnik nagrzać do 200°C. Mozarelle pociąć na plastry i włożyć do durszlaka aby dobrze obciekły. Blachę wyłożyć papierem. Na nim rozłożyć ciasto. Kłaść plastry szynki, a następnie mozzarelle

Schab w ciescie

1.5 kg schabu, 2 jajka, opakowanie ciasta francuskiego, olej, 4 suszone grzybki, 15 dkg pasztetu drobiowego, sól, pieprz, tymianek Schab natrzeć solą i pieprzem podsmażyć ze wszystkich stron na oleju namoczone grzyby ugotować. Pasztet wymieszać z grzybami, jajkiem

Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola

ziemniaczkami. Sos podajemy ciepły. Więcej na: http://magdagotuje.blogspot.com/2011/09/poledwiczka-wieprzowa-z-gorgonzola.html zioła prowansalskie;bazylia;oregano;majeranek;przyprawa;mięso;ser;śmietana;oliwa z oliwek;

Praskie zrazy wieprzowe

6 kawałków schabu bez kości o grubości ok 2 cm, 15 dag surowego boczku, 6 łyżek musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy), 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 250 ml jasnego piwa, mąka pszenna, cytryna, 8 kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, świeżo zmielony czarny pieprz, sól, olej do

Kotleciki wieprzowe z mascarpone i musztardą

i podsmażamy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Dodajemy obie musztardy i mascarpone. Przykrywamy i dusimy 15 minut na niewielkim ogniu. Wrzucamy oczyszczoną fasolkę, dodajemy sok i skórkę otartą z cytryny. Dusimy jeszcze 5 minut. Musztarda Dijon to francuski przysmak, który podaje się nie tylko

Najnowsze