2 polędwiczki wieprzowe, dobra przyprawa do wieprzowiny, czerwone wino, olej, zielony marynowany pieprz Polędwiczki opłukać zimną wodą, osuszyć posypać sporo przyprawą do wieprzowiny z obu stron. Opiec z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, podlewać lekko winem i dusić pod przykryciem ok 7-12
1 polędwiczka wieprzowa (ok 400g),1 litr rosołu,por,2 średnie marchewki,2 małe cebule,papryka czerwona,cukinia średnia,2 ząbki czosnku,200 g kaszy perłowej,3 łyżki oleju,sól,pieprz świeżo zmielony,tymianek świeży Mięso posól, popieprz i obsmaż na oleju z wszystkich stron. Zdejmij, odstaw, po czym
1 polędwiczka wieprzowa,1 niewielka czerwona papryka,1 mała marchewka,3 łodygi selera naciowego,3 łyżki oliwy,1 cebula,1 ząbek czosnku,sól,pieprz,1 liść laurowy,troszeczkę kminku,trochę ostrej papryki,pół opakowania makaronu muszla,surówka z kapusty pekińskiej Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić
- 300g mąki ,
- 250g cukru,
- 2 małe jajka,
- 250ml mleka ,
- 250ml oleju ,
- 80g konfitury jeżynowej,
- 40g Nutelli ,
- 30g przyprawy do pierników ,
- 12g sody oczyszczonej,
- 5g ziarenek pieprzu czerwonego ,
- szczypta soli,
oraz:,
- olej,
- bułka tarta,
- cukier puder, Pieprz roztłuc w
kilka sztuk polędwiczek,
zalewa (litr wody,
dwie łyżki soli peklującej,
liść laurowy,
ząbek czosnku) Mięso peklujemy przez kilka dni w lodówce. Potem je dokładnie myjemy i osuszamy. Wędzimy w około 40 stopniach przez 1,5 godziny. woda;liść laurowy;czosnek;