polędwiczki w cieście francuskim musztarda

Ruloniki francuskie z musztardą

opakowanie gotowego ciasta francuskiego,4 łyżki musztardy Dijon,4 łyżki maku,4 łyżki tartego parmezanu Rozwinięte ciasto smarujemy musztardą, posypujemy warstwą maku i parmezanem. Następnie zwijamy ciasno oba krótsze brzegi do środka w dwa rulony przypominające baranie rogi. Przekładamy ciasto

Polędwiczki w cieście

300 g polędwiczki wieprzowej,1/2 kg ziemniaków,1/2 cebuli,ząbek czosnku,2 jajka,2 łyżki startego chrzanu,pieprz,sól,odrobina mąki do ciasta ziemniaczanego,mąka do panierowania,olej do smażenia Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry o grubości 3 cm, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz

Karkówka w pierzynce z musztardy francuskiej

dowolnie duży kawał karkówki, ok. 1 kg soli, słoiczek musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól na wysokość ok. 1 cm. Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy od

Grillowana karkówka w marynacie z musztardy francuskiej

400 g karkówki wieprzowej,3 łyżki musztardy francuskiej,3 łyżki oliwy z oliwek,1 łyżka miodu,4 ząbki czosnku,4 ziela angielskie,kolorowy pieprz,sól Karkówkę myjemy, kroimy na porcję, lekko oklepujemy tłuczkiem. Czosnek obieramy i kroimy na kawałki. W miseczce mieszamy musztardę, oliwę i miód

Schab panierowany w miodzie i musztardzie

. Upieczone polędwiczki podawaj z czatnejem z jabłek. schab;olej słonecznikowy;mąka;jajko;bułka;papryka;śmietana;tymianek;czosnek;miód;musztarda;kminek;gałka muszkatołowa;tymianek;czosnek;miód;pieprz czarny;jabłka;imbir;chili;cebula;rodzynki;cynamon;cukier;ocet winny;

Najnowsze