polędwiczka wieprzowa z tymiankiem

Polędwiczki wieprzowe z morelami i tymiankiem

2 polędwiczki wieprzowe (po 300 g każda) pokrojone w plastry,Przyprawy:,po 1/2 łyżeczki oregano oraz soli i tymianku,po 1/4 łyżeczki czarnego i czerwonego pieprzu,Sos:,1/2 szklanki moreli z syropu,łyżka posiekanego kandyzowanego imbiru,łyżka octu winnego,1/4 łyżeczki suszonego tymianku Mieszamy

Polędwiczki z tymiankiem

3 długie polędwiczki wieprzowe,2 łyżki oleju,2 łyżki masła,2 łyżki tymianku,1-2 duże ząbki czosnku,3 łyżki oleju,sól,grubo mielony pieprz Polędwiczki umyj, osusz, skrop łyżką oleju, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posyp obficie pieprzem i tymiankiem, zawiń w folię i włóż na 3-4

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

1/2 kg polędwiczek wieprzowych, 3 ząbki czosnku, 150 g wędzonego boczku, 4 nieduże cebulki, 2 jabłka, sól, pieprz marynata: 5 łyżek oleju, 2 łyżki suszonego majeranku albo 1 łyżka majeranku i 1 tymianku Olej łączymy z przyprawami. Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w 2-centymetrowe plastry, nacieramy

Polędwiczki wieprzowe w sosie rabarbarowym

1 średnia polędwiczka wieprzowa,2 łodygi rabarbaru,garść truskawek lub około 3 łyżki dżemu truskawkowego,ok 100 ml różowego wina,w sumie ok 2 łyżki masła,ok 2 łyżki oliwy,cukier (ilość zależy od kwaśności rabarbaru - ja użyłam ok 3 czubatych łyżek),ok łyżka octu balsamicznego,1 łyżka mąki

Polędwiczka wieprzowa faszerowana szyjkami rakowymi

Marynata:, 30 ml brandy, 2 gałązki rozmarynu i tymianku, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku, Polędwiczka:, 160 g polędwiczek wieprzowych, 30 g szyjek rakowych, Purée:, 150 g świeżej kapusty, 30 g wędzonego boczku, 1 cebula, 200 ml bulionu wołowego, 2 duże ziemniaki, słodka papryka w proszku

Najnowsze