1/2 kg polędwicy wołowej lub innego mięsa bez kości,3 ogórki kiszone najlepsze są domowej roboty,2 cebulki,kilka kaparów,pieprz czarny,sól morska,przyprawa maggi,5 małych jajek,oliwa z oliwek Polędwice myjemy i mielimy w maszynce można też posiekać ja polecam mielenie. Ogórki kiszone i cebulkę
60 dag polędwicy wołowej, 25 dag kurek, 3 łyżeczki zielonego pieprzu, 3 łyżki masła, 1/2 łyżki margaryny, 1/3 opak. śmietany 12-proc. Polędwicę, która powinna być równej szerokości, posypujemy z obu stron zielonym pieprzem (przyciskamy go do mięsa), przekrawamy wzdłuż na pół, ale tak, by z jednej
500 g winnych jabłek,łyżka masła,500 g polędwicy wołowej lub udźca,150 g wędzonego boczku w plastrach,2 łyżki oleju,sól,pieprz Umyte jabłka kroimy w plastry, smażymy na maśle na jasnozłoty kolor. Polędwicę co 0,5 cm dość głęboko nacinamy, a następnie kroimy na centymetrowej grubości plastry, tak by
500 g polędwicy wołowej,
100 g korniszonów,
100 g cebuli,
100 g marynowanych prawdziwków,
100 g sardynki w oleju,
musztarda do smaku,
2 surowe żółtka,
sól,
pieprz,
oliwa Polędwicę drobno posiekaj (możesz też ją skrobać), dodaj oliwę, musztardę, żółtka, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj
1 długa i dość szeroka bagietka,4 plastry surowej polędwicy wołowej (po ok. 100-150 g),100 g masła,2 łyżki oliwy z oliwek,2 małe cebule,1 ząbek czosnku,pęczek szczypiorku,mały pojemnik roszponki (lub pęczek natki pietruszki),1 dojrzały, mięsisty pomidor,sok z cytryny,sól, pieprz czarny, pieprz