90 dag polędwicy wołowej (wykrojonej ze środkowej części),4 łyżki octu winnego,łyżka sklarowanego masła,sól,pieprz,natka pietruszki,Sos:,łyżka mąki,łyżka masła,cebula,10 średniej wielkości pieczarek,duży kieliszek białego,wytrawnego wina,mały kieliszek madery lub czerwonego wina,sól,pieprz
zrobiliśmy), wrzucamy pozostałe kurki, dolewamy śmietanę i na małym ogniu mieszamy krótką chwilę. Sosem polewamy mięso na półmisku. Podajemy ze smażonymi kartoflami. Wszystkie grzyby przed przyrządzeniem starannie myjemy, odcinamy końce, osuszamy. polędwica wołowa;pieprz;masło;margaryna;śmietana;
400 g polędwicy wołowej ze środkowej części, 200 ml oliwy z oliwek, 4 łyżki intensywnego rosołu mięsnego, żółtko, 1 łyżka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, sos Worcestershire Przygotować majonez: utrzeć żółtko z musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Stopniowo dodawać oliwę, ciągle
, dokładnie wymieszaj.
Medaliony wyjmij z marynaty i obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej - mięso jest najlepsze, gdy jest krwiste w środku.
Polędwicę podawaj polaną sosem z ciepłym purée ziemniaczanym z borowikami. polędwica wołowa;olej;musztarda;czosnek;cząber;jagody;pieprz;ziemniaki;olej
4 garście mieszanych liści zielonych sałat,
300 g wołowej polędwicy w kawałku,
tłuczony pieprz,
gruba sól,
sos:,
2 łyżki starzonego octu winnego z sherry,
łyżeczka diżońskiej musztardy miodowej,
sok z 1/2 cytryny,
6 łyżek oliwy extra vergine,
sól,
pieprz Wymieszać w słoiku składniki sosu