polędwica wieprzowa w cieście francuskim

Polędwica Wellington

1 i 1/2 kg środkowej części polędwicy wołowej, 30 dag miękkiego pasztetu z drobiowych wątróbek, 40 dag pieczarek (w sezonie użyć kapeluszy borowików), 50 dag ciasta francuskiego, jajko, spora cebula, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, czarny pieprz, sól, oliwa, sklarowane masło do

Polędwica Wellingtona

warkocz polędwicy bez tłuszczu, 2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 2 łyżki masła, mała posiekana cebula, kilka posiekanych pieczarek, jajko, 25 ml wytrawnej sherry,opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, opakowanie pasztetu z wątróbek Uformować mięso w kształtny prostokąt i obwiązać nicią

Polędwica wieprzowa z winogronami

(Psaronefri me stafilia, meli tymarysjo, walsamiko, krasi kie freska mirodika), Przepis dla 4 osób, 600 g polędwicy wieprzowej, 1 por (biała część), 200 g różowych winogron bez pestek, 1 łyżka miodu tymiankowego, 1 płaska łyżeczka świeżego rozmarynu, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 łyżki

Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym

50 g podprażonych posiekanych orzechów włoskich, 1 zielone jabłko obrane bez środka, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1.5 kg polędwiczki wieprzowej, 2 łyżki oleju, 2 łyżki porto, 2 łyżki rozpuszczonego miodu, sól, pieprz Orzechy podprażyć na blasze w rozgrzanym piekarniku (200 st. C). u Jabłka pokroić

Polędwica wieprzowa z sosem śliwkowym

50 dag polędwicy wieprzowej, olej do smażenia, sól, pieprz, Sos: 500 ml bulionu wołowego, 8 śliwek (świeżych lub mrożonych), 2 łyżki sosu sojowego, 1 czerwona papryczka chilli, 1 łyżeczka cukru, 150 ml saltram 1998 no 1 shiraz. Najpierw przyrządzamy sos. Śliwki gotujemy w bulionie, aż będą miękkie

Najnowsze