pokasy ustawienie kuchni

Zobacz wideo

Kaliningrad's breakfast

wodzie z oliwą. Mieszamy posiekaną sałatę rzymską i lodową z sosem (wymieszany majonez, proszek wasabi, troszkę soli) i nadziewamy tym ostudzone cannelloni. Ustawimy kolumnadę z nadzianego sałatą cannelloni na talerzu. Na tym samym talerzu układamy ikrę na liściu sałaty, porwane w paski surimi, porwane

Placki ziemniaczane

1 kg dużych ziemniaków,duże jajo,dużą cebulę,1-2 łyżki mąki,łyżkę majeranku,sól,pieprz,olej do smażenia Zetrzyj ziemniaki i cebulę. Przełóż miazgę ziemniaczaną na dość gęste sitko ustawione na pustym garnku. Potem przełóż zawartość sitka z powrotem do miski. Gdy płyn w garnku się ustoi, zlej go do

Wielkanocna szynka peklowana

wierzchu w kuchni. Do czystego emaliowanego garnka wlej litr zimnej przegotowanej wody, wsyp resztę przypraw z miseczki oraz 4 dag mieszanki peklującej, chyba że w instrukcji na opakowaniu będzie zalecana inna ilość na taką porcję mięsa - koniecznie to sprawdź i dokładnie przelicz. Starannie wszystko

Leczo węgierskie

min, po czym ustaw mały płomień i przykryj garnek. Gdy cebula się dusi, wytnij z papryki gniazda nasienne, pokrój ją na ćwiartki. Zamieszaj cebulę, bo łatwo się przypala. W mniejszym garnku nastaw wodę. Pokrój paprykę w szerokie paski. W tym czasie cebula powinna się zeszklić. Wsyp do niej pokrojone

Pieczona polędwica wołowa z grzanką z tapenadą z czarnych oliwek i mini ratatouille

-15 minut (czas pieczenia uzależniony jest od grubości mięsa). Po środku talerza ułóż grzankę z bagietki posmarowaną tapenadą, na grzance połóż pokrojona w plastry polędwicę wołową. Obok w małym naczynku ustaw mini ratatouille. W drugim naczynku (lub bezpośrednio na polędwicę) ułóż mieszankę

Najnowsze