pokăłj dzienny w kolorze szarym

Surówka 3 kolory

1 seler,4 marchewki,1 jabłko odmiany szara reneta,sok z 1/2 cytryny,pęczek pietruszki,szczypta soli,2-4 łyżki oliwy Selera, marchew i jabłko obieramy, ścieramy w malakserze lub na tarce o dużych oczkach. Mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy szczyptę soli. Kroimy drobno umytą i osuszoną

Powidła śliwkowe

1 kg śliwek bez pestek, 1 szklanka cukru białego, 1 łyżeczka octu Śliwki umyj. Włóż do garnka z grubym dnem, wymieszaj z octem (aby zachowały ładny kolor) i smaż, aż zmiękną i wyparuje sok. Może to potrwać parę dni (po parę godzin dziennie). Smaż aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Na koniec dodaj

Szaszłyki z krewetek

smaż krótko na rozgrzanym tłuszczu na lekko złocisty kolor (jeśli krewetki, których użyłaś były różowe, oznacza to że zostały przed zamrożeniem ugotowane, a jeśli szare, to znaczy że były surowe. Surowe krewetki smaży się, aż będą miały piękny różowy kolor). Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj

Szaszłyki z krewetek

szaszłyków i smaż krótko na rozgrzanym tłuszczu na lekko złocisty kolor (jeśli krewetki, których użyłaś były różowe, oznacza to że zostały przed zamrożeniem ugotowane, a jeśli szare, to znaczy że były surowe. Surowe krewetki smaży się, aż będą miały piękny różowy kolor). Posyp posiekanym szczypiorkiem i

Tarta z kaszanką i jabłkami

1/2 opakowania ciasta francuskiego, 200 g świeżej kaszanki, 50 g masła, 3 duże jabłka (szare renety, zielone), 1 łyżka cukru, 2 gałązki rozmarynu Ciasto rozwałkowujemy nas prostokąt grubości ok. 0,5 cm. Wkładamy do formy. Wałeczkiem z ciasta wyklejamy brzeg. Piekarnik nadgrzewamy do 200°C. Dwa

Najnowsze