3 gotowe spody biszkoptowe (1 opakowanie), 700ml śmietany kremówki 36%, 4-6szt. śmietan-fix&; 8217;ów, 1 i 1/3 szklanki cukru pudru, 2 galaretki owocowe, owoce do dekoracji 8211; nie będą spadały z talerza i dekoracja będzie dłużej cieszyć oczy twoich gości. Na koniec schłodź tort w lodówce BEKO
0.3 szklanki cukru trzcinowego (brązowego),
0.2 normalnego cukru,
980 ml wody mineralnej,
4 cytryny,
5-10 kostek lodu Do dużej miski wsyp cukier (normalny i trzcinowy),
dolej wodę i wyciśnięty sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mixerem. Wlej lemoniadę do dzbanka i wrzuć kostki lodu. Gotowe. cukier
4-5 brzoskwiń z puszki (mogą być świeże),200 ml śmietany 36%,kubek jogurtu naturalnego gęstego Brzoskwinie miksujemy na gładką masę. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy jogurt. Delikatnie mieszamy. Łączymy z brzoswiniami i gotowe! Połówkę brzoswini kroimy w plasterki i dekorujemy. Do tego deseru
Około kilograma szynki,
4 liście laurowe,
pieprz w ziarenkach,
ziele angielskie,
2 ząbki czosnku,
pół szklanki soli Mięso obwiązujemy specjalnym sznurkiem. Z pozostałych składników tworzymy zaprawę - przyprawy wkładamy do wody (około 2 l.). Jeśli kawałek szynki jest duży, musimy zwiększyć
1 kg szynki wieprzowej bez skóry,3 łyżki Vegety Pikantnej,50 g soli peklowej,1.2 l wody,1 główka i 4 ząbki czosnku,2 ziarna ziela angielskiego,5 ziaren pieprzu,2 liście laurowe,gałązka rozmarynu,1 łyżka oleju rzepakowego Szynkę umyć i osuszyć, oczyścić z błon. Przygotować zalewę. Do 1 l wody dodać