pokăłj dla 9 letniej dziewczynki

Chleb 3 ziarna na żytnim zakwasie - przepis blogera

4-5 łyżek zakwasu żytniego,250 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki żytniej razowej typ 2000,ciasto chlebowe:,150 ml wody letniej przegotowanej,250 g mąki pszennej,150 g mąki pszennej razowej,3 płaskie łyżeczki soli,1 łyżeczka cukru,1 łyżka masła,3 łyżki ziaren słonecznika,3 łyżki ziaren dyni,3

jabłka w biszkopcie

Ponadto:bułka tarta i margaryna do blaszki 1.jajka ubić z cukrem2.mąkę wymieszaćz proszkiem do pieczenia i dodawać do jajek3.margarynę roztopići letnią wlać do masy 4.jabłka umyć obraći zetrzeć na tartce o grubych oczkach5. do jabłek dodać bułkę tartą wymieszać6.blaszkę o wymiarach 25x40 cm posmarować margaryną

Chlebek po wiejsku

- mąka pszenna 4 szklanki, - mąka żytnia 2 szklanki, - sól 1 łyżka, - drożdże 2 dag, - kwaśny rozczyn 35 dag, - mąka do posypania Mąkę przesiać z solą do miski. Zrobić w nich wgłębienie, wkruszyć drożdże, wlać do nich rozczyn i 1,5 szklanki letniej wody. Z tych składników

Chleb Babuni z ziołami

łyżeczki, 7) sol 1.5 łyżeczki, 8) maka pszenna typ 405 3 kubeczki 250 gramowe, 9) drożdże w proszku 2 &; 188; łyżeczki lub świeże ok. 30 gramów "Home Bread Baguette": Przed dodaniem składników do wypiekacza Moulinex, na patelni musimy rozgrzać oliwę z oliwek, zdjąć z ognia, dodać wyciśnięty

Makowiec zawijany

CIASTO: 1 kg mąki 250g cukru 150 g masła 4 żółtka z jajka 500ml mleka 50g drożdży cukier waniliowy   MASA MAKOWA: ok 1 kg masy makowej 4 białka z jajka 100 masła olejek migdałowy 50g rodzynek 1. Drożdże rozcieramy z kilkoma łyżeczkami cukru w letnim mleku i

Najnowsze