8 części. Sałatę myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, orzechy grubo siekamy. Oliwę roztrzepujemy dokładnie z musztardą i octem jabłkowym, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. Posypujemy orzechami i kiełkami fasoli. Na wierzchu rozkładamy cząstki jajka
pół banana,1 szklanka pokrojonego drobno świeżego ananasa,miazga z 2 passionfruit (passiflora jadalna),6 dużych liści mięty,8 kostek lodu Wrzucić wszystko do blendera. Blendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Orzeźwienie gwarantowane! banany;ananas;mięta;lód;
- połowa średniej cukinii,
- jedna marchewka,
- 4 średnie ziemniaki,
- 2 jajka,
- 5-8 łyżek mąki,
- przyprawy (bazylia; pietruszka; sól; pieprz; pieprz ziołowy),
- łyżka oliwy,
Sos:,
1 ząbek czosnku, 4 łyżki jogurtu, łyżka majonezu Warzywa zetrzeć na tartce na dużych oczkach, cukinię
8 małych ziemniaków, 1 średnia cukinia, 1 duża cebula, 1 sos pomidorowy (może być też np. koncentrat z wkrojonymi pomidorami), śmietana, oregano, 3 ząbki czosnku, 1 warzywo do wyboru Ziemniaki obgotować ok. 5 min. w osolonej wodzie, cebulkę podsmażyć. Pokroić cukinię w plasterki oraz wybrane
1 butelka szampana 0.75 l, 8 płaskich łyżek żelatyny w proszku, 300 ml letniej wody, opakowanie malin Żelatynę rozpuścić w wodzie. Wymieszać. Ostudzić. Uzupełnić szampanem, delikatnie mieszając. Maliny wsypać do naczynia. Zalać szampanem z żelatyną. Włożyć do lodówki na ok. 3 godz. szampan;żelatyna