1 litr wody,500 ml bulionu drobiowego,1.5 szklanki kaszy kukurydzianej,30g masła,2/3 szklanki drobno posiekanych suszonych pomidorów z zalewy,2/3 szklanki drobno posiekanych czarnych oliwek (np. Kalamata),2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,mały pęczek drobno posiekanej natki pietruszki,0.75 s
Restauracja Ilios to przestronny lokal urządzony w stylu greckim, serwujący dania kuchni śródziemnomorskiej. mazowieckie Warszawa Dereniowa 6 02-766
Restauracja Molto Bene to kuchnia w prawdziwie włoskim stylu, a także w przystępnej cenie. małopolskie Kraków Aleja Pokoju 44 31-564
Cafe Miejsce to niewielki, dwupoziomowy lokal w śródmieściu Warszawy, urządzony w modernistycznym stylu. Idealnie nadaje się na szybki i pożywny posiłek podczas przerwy w pracy bądź pogawędkę ... mazowieckie Warszawa Polna 40 00-622
dotychczasowej pracy gotujemy we wrzącej słonej wodzie - do momentu, aż nasze gnocchi wypłyną same.
Grzyby: Teraz grzyby. Standardowo umyte, obrane, pokrojone wrzucamy na patelnię - wcześniej z rozgrzanym masełkiem. Dodajemy do smaku przypraw a mniej więcej w połowie smażenia także pokrojony czosnek. Do pokoju