smaż krótko na rozgrzanym tłuszczu na lekko złocisty kolor (jeśli krewetki, których użyłaś były różowe, oznacza to że zostały przed zamrożeniem ugotowane, a jeśli szare, to znaczy że były surowe. Surowe krewetki smaży się, aż będą miały piękny różowy kolor). Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj
szaszłyków i smaż krótko na rozgrzanym tłuszczu na lekko złocisty kolor (jeśli krewetki, których użyłaś były różowe, oznacza to że zostały przed zamrożeniem ugotowane, a jeśli szare, to znaczy że były surowe. Surowe krewetki smaży się, aż będą miały piękny różowy kolor). Posyp posiekanym szczypiorkiem i
.
4)Dorzucamy osolone i doprawione pieprzem krewetki.
5)Smażymy całość przez chwilę na patelni (jeżeli kupiliście już krewetki gotowe czyli różowe), lub dłuższą chwilę (jeżeli kupiliście krewetki szare).
6)Dolewamy szklankę wina. Całość gotujemy przez 5 minut.
7)Krewetki wyjmujemy z
1 średnia polędwiczka wieprzowa,2 łodygi rabarbaru,garść truskawek lub około 3 łyżki dżemu truskawkowego,ok 100 ml różowego wina,w sumie ok 2 łyżki masła,ok 2 łyżki oliwy,cukier (ilość zależy od kwaśności rabarbaru - ja użyłam ok 3 czubatych łyżek),ok łyżka octu balsamicznego,1 łyżka mąki
kaczka świeża lub mrożona o wadze 1.5-2 kg,8 dość kwaśnych jabłek (szara reneta lub antonówka),czubata łyżka majeranku,3-4 łyżki żurawiny lub borówek do mięsa,2 łyżki oliwy,łyżka soku z cytryny,cukier,pieprz,sól,oliwa lub słonina do posmarowania formy Rozmrożoną (albo świeżą) kaczkę umyj i osusz