pojemniki na wodę na kaloryfery

TEKST: Jolanta Zdanowska ZDJĘCIA: Paweł Słomczyński, Rafał Lipski, Barbara Łączyńska, Biuro Kwiatowe Holandia, shutterstock.com/Vladislav Proshkin, Ingrid Balabanova

Jaką choinkę wybrać?

Jaką choinkę wybrać?

Choinka cięta, w donicy, sztuczna, a może zrobiona własnoręcznie - jaką wybrać? Przedstawiamy zalety i wady świątecznych drzewek. Przeczytaj, żeby łatwiej podjąć decyzję.

AGD: Jaką lodówkę wybrać?

Lodówka to podstawowy element wyposażenia kuchni. W naszym poradniku odpowiadamy na pytania, które warto sobie zadać przed zakupem tego urządzenia.

Sprzęt AGD: jak o niego dbać?

Aby sprzęt AGD spełniał oczekiwania, od czasu do czasu trzeba go umyć lub wymienić filtry, zajrzeć za uszczelki czy wyczyścić wnętrze. Jak zadbać o poszczególne domowe urządzenia?

Zobacz wideo

Chleb Focaccia z rozmarynem i czosnkiem

Woda - 200 ml, Oliwa z oliwek- 1 łyżka stołowa, Świeży posiekany rozmaryn- 2 łyżki stołowe, Czosnek- 3 ząbki, Maka 500- 350 g, Sól- 1 łyżeczka , Suche drożdże- 0.5 łyżeczki Wodę i oliwę z oliwek wlewamy do pojemnika do wypieku chleba. Czosnek obieramy i wyciskamy również do pojemnika

Miętowy lód do napojów

malutkie listki mięty,pojemnik do robienia lodu w kostkach,cytryna pokrojona na małe kawałeczki Miętę i cytrynę umieszczamy w pojemniczkach na lód i zalewamy wodą, niegazowaną,lub z filtra i wkładamy do zamrażalnika. mięta;lód;cytryna;

Chlebek Cebulowy

półtorej szklanki wody, 2 łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy, średnia cebula, 550g mąki pszennej 2 łyżeczki drożdży instant Cebulę drobno kroimy, a następnie smażymy na złoty kolor na oliwie z oliwek. Do pojemnika wlewamy wodę, wsypujemy pozostałe składniki razem z cebulką. Wypiekacz do chleba

Omlet na parze

1 jajko (najlepiej z hodowli ekologicznej), 1/2 miarki mleka modyfikowanego, 1 łyżka wody mineralnej, 1 łyżeczka łagodnej oliwy z oliwek extra vergine Mleko rozpuszczamy w wodzie, łączymy z jajkiem i oliwą, roztrzepujemy. Wylewamy w pojemnik parowaru. Parujemy ok 10 min. jajko;mleko;woda

Sorbet Campari

1 pomarańcza, 200 g cukru pudru, 100 ml Campari, 600 ml wody Wodę zagotować z cukrem. Za pomocą obieraczki do warzyw obrać kilka pasków pomarańczy. Dodać je do syropu. Po wystygnięciu wyjąć skórkę. Dodać campari. Przelać płyn do pojemnika i zamrozić.Tak jak w poprzednich przepisach - po

Najnowsze