pojemniki na sól kuchenną

Edyta Jabłońska

Jak prawidłowo przechowywać żywność? Świeżość zachowana na długo

Jak prawidłowo przechowywać żywność? Świeżość zachowana na długo

Znalezienie miejsca na wszystkie kuchenne i stołowe akcesoria oraz na produkty spożywcze bywa nie lada wyzwaniem. Na szczęście jest mnóstwo pomysłowych rozwiązań, dzięki którym nasze zapasy będą długo świeże i zawsze pod ręką.

Odkryj "Magię sprzątania"! Rewolucyjna metoda porządkowania odmieni twój dom i życie

"Magia sprzątania" to bestseller 30-letniej Japonki, Kondo Marie. Opisana w niej metoda sprzątania zrewolucjonizowała życie milionów bałaganiarzy na całym świecie. I ty poznaj sekrety metody KonMari i odmień swoje życie.

Zobacz wideo

Konfit z cytryn w soli i oliwie

płuczemy, aby usunąć warstwę wosku. Osączamy, dokładnie osuszamy, obcinamy końcówki, a potem kroimy w cieniutkie plasterki, usuwając pestki. W jednej miseczce mieszamy szalotki i czosnek, w drugiej - cukier i sól. Na dnie szerokiego, niskiego słoika lub pojemnika kładziemy plasterki cytryn, tak aby nie

Chleb Focaccia z rozmarynem i czosnkiem

Woda - 200 ml, Oliwa z oliwek- 1 łyżka stołowa, Świeży posiekany rozmaryn- 2 łyżki stołowe, Czosnek- 3 ząbki, Maka 500- 350 g, Sól- 1 łyżeczka , Suche drożdże- 0.5 łyżeczki Wodę i oliwę z oliwek wlewamy do pojemnika do wypieku chleba. Czosnek obieramy i wyciskamy również do pojemnika

Łosoś w hiszpańskim sosie mojo

Przygotuj sos mojo: czosnek, kmin i paprykę wrzuć do pojemnika robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrza. Włączając i wyłączając urządzenie, ucieraj przez minutę. Przy pracującym robocie stopniowo, kropla po kropli, dolewaj oliwę, aż cała zostanie użyta i mieszanina trochę zgęstnieje. Wlej ocet i

Bacalao (dorsz konserwowany)

trzy grube filety z dorsza ze skórą lub bez, dużo soli, garść cukru Świeże filety osusz yć. Ułożyć je w sporym pojemniku głęboko zanurzone w soli wymieszanej z cukrem. Ryba puści sok. Po trzech dniach zmienić sól na świeżą i ponownie zostawić rybę w soli na trzy dni. Pojemnik może stać w

Chleb jak marzenie

50 ml mleka, 5 łyżeczek lub 1.5 łyżki cukru, łyżeczka soli, 1.5 łyżki masła, paczuszka suchych lub 5 g świeżych drożdży, 600 g białej mąki albo 550 razowej Zaczynamy. Nalej ciepłej wody do miski, by ją ogrzać. Rozpuść masło w rondelku i daj mu ostygnąć. Rozpuść drożdże w pół szklanki wody

Najnowsze