pojemniki na mąkę cukier

Beata Aduckiewicz

Prawidłowe przechowywanie żywności - te akcesoria kuchenne ci to łatwią!

Prawidłowe przechowywanie żywności - te akcesoria kuchenne ci to łatwią!

Prawidłowe przechowywanie żywności to bardzo ważna rzecz. Dzięki temu jedzenie się nie psuje i służy na wiele dłużej. Jak więc przygotować swoją kuchnię na zapasy? Zobacz kilka akcesoriów, które mogą ci się przydać!

Pojemniki kuchenne na żywność [TANIE I PRAKTYCZNE]

W każdej kuchni znajdziemy w szafce mąki, płatki, kasze, ryż. Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się wysypać zawartość opakowania i przysporzyć sobie sprzątania. Papierowe torebki szybko ulegają uszkodzeniom. Warto przesypać produkty do pojemników kuchennych! Dłużej zachowają świeżość i będą estetyczniej wyglądały.

W czym przechowywać suche produkty w kuchni?

W kuchni musisz nauczyć się sprytnego przechowywania sypkiej żywności, aby nie tylko przedłużyć jej żywotność, ale sprytnie wykorzystać miejsce w kuchni.

Sprawdź idealne rozwiązanie na przechowywanie produktów żywnościowych

Sprawdź idealne rozwiązanie na przechowywanie produktów żywnościowych

Idealnym rozwiązaniem w kuchni jest przeznaczenie niewielkiej wnęki lub szafki na tzw. spiżarkę. Najlepiej zainstalować w niej półki, zawieszki i pojemniki na żywność. Produkty sypkie takie jak mąka, sól, cukier i przyprawy najlepiej trzymać w szczelnie zamykanych szklanych słojach, w szafce

Saszetki z pudełek do butów - do czego można wykorzystać silica gel?

Saszetki z pudełek do butów - do czego można wykorzystać silica gel?

to środek szkodliwy! Do czego wykorzystać silica gel? Saszetki włóż do pojemnika, w którym przechowujesz chleb -  pieczywo nie spleśnieje. Kilka saszetek połóż w szafce obok produktów sypkich (mąki, kasz, cukru, makaronów, a także przypraw). Nie zbrylą się. Silica gel zapobiega rdzewieniu

Decoupage: dekorowanie domu DIY. Decoupage krok po kroku

Decoupage: dekorowanie domu DIY. Decoupage krok po kroku

zastąpić klej do decoupage, ale warto go rozcieńczyć wodą, ponieważ w pierwotnej postaci jest zbyt gęsty (klej wikol to koszt kilkunastu złotych za opakowanie o pojemności 500 ml), klej do decoupage zrób to sam - taki klej można przygotować samodzielnie w domu przy użyciu wody, mąki, cukru i oleju

Waga, która przelicza

Waga, która przelicza

potrzebujemy 125 g mąki, łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżki kakao, 90 g cukru pudru, 125 ml mleka, 1 małego jajka oraz 75 g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekolady. Zgodnie z zasadą przygotowywania tego typu wypieków, w jednej misce mieszkamy suche składniki, a

Przechowywanie w kuchni. Jak dobrze zorganizować przestrzeń?

Przechowywanie w kuchni. Jak dobrze zorganizować przestrzeń?

! Zaprzyjaźnij się z pojemnikami! Z nimi utrzymanie porządku w kuchni jest znacznie łatwiejsze. Warto przechowywać w nich przyprawy, makaron, mąkę cukier i inne artykuły spożywcze. Drobne przedmioty, po które sięgasz rzadziej, pochowaj w plastikowych koszykach lub pudełkach. Warto zainwestować w przezroczyste

Ryż - uratuje zalany telefon i przyśpieszy dojrzewanie owoców [8 NIETYPOWYCH ZASTOSOWAŃ]

Ryż - uratuje zalany telefon i przyśpieszy dojrzewanie owoców [8 NIETYPOWYCH ZASTOSOWAŃ]

sól pozostanie sypka. Ziarenka możesz też wrzucić do cukru i przypraw. Pamiętaj, aby od czasu do czasu ryż wymieniać. Do "trudnych" wazonów i pojemników wrzuć kilka łyżek ryżu, nalej ciepłą wodę i zostaw na około 10 minut. Po tym czasie potrząsaj energicznie butelką lub wazonem

Maślane herbatniki z cukrem

150 g mąki pszennej (typ 480),120 g masła,5 łyżek cukru,kilka kropli olejku waniliowego Wszystkie składniki zagniatamy. Formujemy niewielkie kulki, układamy je w luźnych odstępach na blasze wyściełanej pergaminem, spłaszczamy. Pieczemy 15-20 minut w 180°C. mąka pszenna;masło;cukier;olejek waniliowy;

Czekoladowy suflet bez cukru

1 szklanka posiekanej gorzkiej czekolady,3 łyżeczki mąki,4 jajka,3 łyżki mleka półtłustego,tłuszcz do smarowania form,4 łyżki stewii w kryształkach słodycz 1:1 Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki (ok. 4-6) wysmaruj tłuszczem, ścianki można dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane

Makowiec bez mąki

25 dag maku(trzykrotnie zmielić),8 jaj,3 łyżki bułki tartej,aromat migdałowy,1 szklanka cukru Mak sparzyć,trzy razy zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, ubitą na sztywno pianę, tartą bułkę i aromat migdałowy. Masę lekko wymieszać. Piec ok 40 minut w temp. 180 mak;bułka tarta;aromat

Ciasto czekoladowe bez mąki

300 g ciemnej czekolady (zawierającej 70% kakao) - połamanej na kawałki,175 g niesolonego masła pokrojonego na kawałki,2 łyżeczki cukru waniliowego,5 jajek ogrzanych do temperatury pokojowej,6 łyżek tłustej śmietany kremówki,4 łyżeczki słodziku,Do przybrania:,owoce (na przykład maliny lub jagody

Babka cytrynowa z cukrem pudrem

1 szklanka cukru,4 duże jajka,230 g masła,szczypta soli,2 szklanki mąki,1.5 łyżeczki proszku do pieczenia,0.5 szklanki mleka,1 cytryna Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i

Najnowsze