Elegancka restauracja oferująca dania kuchni staropolskiej w stosunkowo niskiej cenie. śląskie Legnica Dziennikarska 7-9 59-220
z serkami. Wylać na prostokątne naczynie i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Potem wyjąć z pojemnika i pokroić w kostkę. Włożyć do pucharków. Dodać owoce oraz owocowy sos.
Sos zrobiłam ze zmiskowania części owoców (truskawki, porzeczki kolorowe, wiśnie, rabarbar) z mlekiem, smietaną i cukrem
obtaczaj w dowolnej posypce i przekładaj do kolorowych papilotek. Gotowe trufle przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Rada: masę truflową możesz aromatyzować, dodaj do niej np. łyżkę esencjonalnego espresso, alkoholu (np. koniaku lub likieru pomarańczowego) lub posiekane orzechy
i ponownie wstaw do lodówki na min. 4 godziny, żeby zastygły.
Rada: domowe czekoladki należy przechowywać do tygodnia w lodówce w szczelnym pojemniku. Zamiast likieru migdałowego możesz użyć dowolnego mocnego alkoholu (likierów: kawowego, pomarańczowego, wiśniówki, brandy) lub z niego zrezygnować
1 bakłażan, 2,3 kolorowe papryki, 2,3 cebule, 2 pomidory, woreczek ryżu, ząbek czosnku, śmietanka 18 proc. (mały pojemnik), olej, sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku, 1 jajo Bakłażana należy umyć, pokroić w 1 cm. plastry, posolić i odłożyć na chwilę. Podgotować 5-7 min. ryż, cebulę pkroić w