1 kurczak zagrodowy,
1 puszka (0.5 l) jasnego piwa,
sól,
pieprz,
słodka papryka,
oliwa,
duży grill z pokrywą,
tacki aluminiowe Oczyszczonego kurczaka natrzeć przyprawami, zostawić na noc w lodówce. Piwo otworzyć, odlać ok. 1/3, w puszce obok otwarcia zrobić kilka dziur. Na grillu dobrze rozpalić
1 litr mleka kokosowego z puszki, 1 torebka żelatyny, 1/2 szklanki cukru, 5-6 kropli olejku migdałowego Namocz żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej mleko, dodaj cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej cukru, bo te lody są bardzo słodkie). Teraz dodaj olejek migdałowy
3 różne galaretki,
25 dag truskawek,
20 dag ananasa z puszki,
25 dag brzoskwiń z puszki,
3 płaskie łyżeczki żelatyny,
500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego,
1 paczka biszkoptów. Owoce z puszki osączyć z zalewy, truskawki opłukać,
owoce pokroić drobno. Mleko rozlać do 3 szklanek, po 1/2 szklanki
puszki,po 2 czubate łyżki posiekanej zieleniny: szczypiorku natki pietruszki i listków kolendry,pojemniczek kiełków soi,1/2 szklanki sosu winegret Ugotowany i wystudzony ryż dziki i brązowy lub biały wymieszać w salaterce. Dodać osączonego z zalewy i podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka lub
2 puszki ciecierzycy,5-6 połówek suszonych mięsistych pomidorów z oliwnej zalewy,mały pojemniczek kiełków słonecznika,2 łyżki ziaren słonecznika,mały świeży ogórek,Sos:,3 łyżki oliwy,2 łyżeczki soku z limonki,łyżeczka octu balsamicznego,pieprz,sól Kiełki słonecznika wypłukać, osuszyć. Ciecierzycę