2 puszki ciecierzycy,5-6 połówek suszonych mięsistych pomidorów z oliwnej zalewy,mały pojemniczek kiełków słonecznika,2 łyżki ziaren słonecznika,mały świeży ogórek,Sos:,3 łyżki oliwy,2 łyżeczki soku z limonki,łyżeczka octu balsamicznego,pieprz,sól Kiełki słonecznika wypłukać, osuszyć. Ciecierzycę
posiekanej),5 łyżek oliwy z oliwek,1 łyżka octu balsamicznego,1 łyżka octu winnego czerwonego (można zastąpić łyżką octu lub soku z cytryny),1 łyżeczka musztardy (ulubionej),1 szczypta suszonej bazylii,sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku Ugotuj makaron orzo zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw
1 papryka żółta,
1 papryka czerwona,
2 łodyżki selera naciowego,
oliwki zielone /8-10 szt./,
zielona sałatka,
1 ząbek czosnku,
sos sałatkowy: 4 łyżki octu winnego,
1 łyżka miodu,
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżeczki musztardy/smak dowolny/,
sól,
pieprz, Paprykę podpiec w piekarniku do miękkości
sos:
1 szklanka (250 ml) jogurtu naturalnego,
1/2 szklanki (125 ml) majonezu,
1 ząbek czosnku,
2 ugrillowane i drobniutko pokrojone papryki (mogą być ze słoika),
garść listków bazylii,
sól,
pieprz,
1 duży bakłażan,
2 jajka
1/4 szklanki (60 ml) oliwy,
1/4 szklanki (60 ml) octu balsamicznego lub