6 jajek,
2 żółtka,
2-3 łyżki pasty kawiorowej,
125 g anchois,
1 mały pęczek natki pietruszki,
1 mały pęczek koperku,
1 pęczek szczypiorku,
kawałki plasterków cytryny do dekoracji Gubbröra
Przepis dla 4-6 osób
Jaja ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Wymieszaj je z żółtkami i pastą kawiorową
owoce do dekoracji Przygotuj ciasto: do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, 2 jajka i szczyptę soli. Drożdże rozetrzyj z mlekiem i dodaj do mąki. Wbij pozostałe jajka, wsyp cukier waniliowy oraz skórkę z cytryny i wyrabiaj ciasto do chwili, aż stanie się gładkie i elastyczne. Następnie wlej roztopione
Składniki na ciasto:
. 600 g mąki
. 250 g masła
. 200 g ciemnego cukru
. 8 łyżek płynnego miodu
. 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
. opakowanie (20 g) przyprawy do piernika
. łyżeczka kakao
Składniki na lukier do dekoracji :
. 1 białko
. 1.5 szklanki cukru pudru 186
,świeże listki bazylii do dekoracji Bułeczki przekroić na połowę. 8 połówek bułeczek opiekać w gorącym opiekaczu 2-3 minuty na złoty kolor. Czosnek, masło i bazylię utrzeć razem, rozsmarować na opieczonych połówkach bułeczek. Każdy pomidor u podstawy naciąć na krzyż. Pomidory włożyć do miski z gorącą wodą
: 1/2 kostki margaryny, 1 szkl. wody, 2 szkl. maki, 1/2 kg cukru pudru, 4 barwniki spożywcze (żółty, czerwony, zielony, brązowy),
Brązowy pisak spożywczy do dekoracji. Biszkopt: cukier i jajka ubić, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, piec w tortownicy 20 min w temp. 175 stopni