.
Wszystko wrzucić do garnka zalać wodą i poczekać aż się zagotuje,
następnie dodać przyprawione mięso uformowane w małe kuleczki - klopsiki
posolić, popieprzyć, gotować ok 15 - 20min. Można dodać trochę śmietanki. Na talerzu posypać zieloną pietruchą lub koperkiem. Polecam szczególnie jako smakowite danie
kiełbasa krakowska pokrojona w plastry grubości niecały centymetr,2-3 kule mozarelli,dojrzałe ulubione pomidory,garść roszponki (lubią ją nawet dzieci),dobrej jakości oliwa z oliwek,połowa dojrzałego awokado,sól,pieprz,świeże liście bazylii,ulubione pieczywo do podania Kroimy pomidory, mozarellę
stopni.
Rurki cannelloni wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez około 2 minuty, odcedzić i wyłożyć na talerz, ostudzić. Foremkę do zapiekania wysmarować masłem. Rurki nadziać farszem kurkowym i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pozostałą śmietanę i śmietanę 30% wymieszać razem, rozsmarować na
dusimy do miękkości. Jeżeli płyn nie przykrywa całego mięsa, dobrze jest je w połowie obrócić.
6 Po uduszeniu jeżyków wyciągamy je na talerz i przygotowujemy sos. W rondelku lub małej patelni przygotowujemy zasmażkę z oleju i mąki kukurydzianej (podkreśla żółty kolor) i dokładamy do sosu, chwilę
, podgrzewamy do ulubionej temperatury.
A potem to już nic prostszego - porcję ciepłego bobiku wyłożyć na talerz, na bobik wyłożyć zacną porcję sałatki, obficie posypać kuminem.
I pałaszować trzęsąc uszami. Dzieci też lubią. I wegetarianie. Bo bobik jest doskonałym źródłem białka. A foul mdammas z sałatką to