podkładki z liści palmy

Zobacz wideo

Karkówka z grilla w piwie

1kg karkówki, 50 ml oleju lub oliwy z oliwek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, zioła wg smaku Karkówkę pokroić na kotlety, włożyć do naczynia razem z przyprawami, obtoczyć w oleju i przyprawach, zalać 1/4 piwa. Tak przygotowane mięso powinno odstać przynajmniej 2 godziny w lodówce

Roladki wołowe w liściach chrzanu z kaszą gryczaną zasmażaną z pokrzywą

dwa plastry chudej wołowiny,6 dużych pieczarek,1 duża cebula,tymianek,sól i pieprz do smaku,musztarda Dijon,dwa duże lub 4 średnie liście chrzanu,2 szklanki bulionu wołowo-drobiowego,łyżka oliwy,Kasza:,1 woreczek kaszy gryczanej palonej,garść młodej pokrzywy,garść orzechów włoskich,1 ząbek czosnku

Polskie złote pesto z makaronem tagatelle, dynią, konfiturą z żurawiny i pudrem z malin

parmeńskiej,Puder z malin:,250g malin,odrobina cukru Pesto: Masło wrzucamy na patelnie i na sporym ogniu rozpuszczamy i palimy. Gdy widoczny będzie na dnie wyraźny, ciemnobrązowy osad patelnie ściągamy z palnika a jej zawartość chłodzimy. Z drzewka szałwii zrywamy liście i wrzucamy do blendera razem z

Udka gęsie na purée z grochu

4 udka gęsie, marynata:, 8 ziarenek pieprzu, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki soli, 2 gałązki tymianku, 1 liść laurowy, oliwa z oliwek, purée:, 500 ml wody, 250 g grochu łuskanego, 4 łyżki masła, sól Gęsie udka umyć, przełożyć do miski, posypać składnikami marynaty, wymieszać i odstawić do

Najnowsze