Restauracje łódzkie Łódź Prof. Bohdana Stefanowskiego 30 90-537
Restauracja Prowokacja oferuje dania kuchni polskiej i międzynarodowej. łódzkie Łódź Wigury 13 90-30
Biszkopt (kupny z cukierni,
2 x śmietana 30% tortowa,
puszka brzoskwiń,
3 X pianki jojo razy,
2 x cukier puder, Śmietanę ubić z cukrem na bitą śmietanę,
wkroić brzoskwinie, biszkopt przeciąć, między warstwy śmietana, i ozdabiać masą z pianek.
Lepszy na imieniny niż kwiaty! biszkopty
1 kawałek surowego boczku (płat o wymiarach 30 x 30 cm), 1 pęczek tymianku, sól, pieprz, olej do smażenia, chińska przyprawa 'pięć smaków', 1 por, 2 marchewki, 1 cebula,2 łodygi selera naciowego, 6 ziarenek pieprzu, 1 gwiazdka anyżu, 3 strączki kardamonu, 400 ml czerwonego wina, 500 ml bulionu
małych (użyłam 6 małych foremek o wymiarach 5,5 x 10 cm), możemy także formować bułki podsypując odrobinę mąki. Przykrywamy, odstawiamy jeszcze na 20-30 minut w ciepłe miejsce.
W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni bez nawiewu.
Pieczemy 15-20 minut, jeśli pieczemy małe chlebki