wymieszać, potem podzielić na dwie części i do jednej wsypać kakao.
Na blacie wyłożyć folię plastikową o wymiarach ok.40 x 50 cm (dłuższy brzeg-równoległy do blatu), na niej ułożyć herbatniki z 2 paczek w 3 rzędach (dłuższy bok herbatników też równoległy do blatu). Na powstały prostokąt wyłożyć białą
piekliśmy folią, na dnie układamy jeden blat i przystępujemy do przygotowania masy serowej.
Do garnka wkładamy ser wymieszany z jajkami, cukrami, dodajemy masło (jeśli używamy półtłustego, a nie tłustego sera) i całość podgrzewamy mieszając. Gdy masa zaczyna być mocno gorąca i bulgocze wlewamy do niej mleko
i wsypujemy do śmietany - mieszamy. Masę przelewamy do formy, ubijamy delikatnie stukając dnem formy o blat, formę okrywamy folią i dokładnie ją owijamy. Wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.
Kroimy deser na grube plastry, przed podaniem polewamy przestudzonym sosem i malinami
według uznania. Do dobrze wymieszanej masy dosypujemy tofu pokrojone w drobną kostkę. Dokładnie mieszamy. Masa powinna mieć konsystencję niezbyt gęstą, ale nie lejącą.
Na blacie rozwijamy folię aluminiową, około 30 cm długości. Na niej, równolegle do siebie układamy folię spożywczą. Na dłuższy brzeg
masła, Rozwinąć na blacie folię spożywczą, obok siebie rozłożyć kilka zachodzących na siebie plastrów bekonu. Na początku naszej płaszczyzny z bekonu, położyć posolona i popieprzoną polędwiczkę, dokładnie zawinąć, ścisnąć i na bokach przewiązać naszą "kiełbaskę" z polędwiczki dwoma sznureczkami