pleksi pod szafki kuchenne pomarańczowe

Aranżacje: kolorów moc

Aranżacje: kolorów moc

Stonowane beże i biele odrzućmy w kąt. Nie bójmy się korzystać z żywych, soczystych barw podczas urządzania wnętrz. Niech nasze mieszkanie nabierze kolorów!

Ciasto pomarańczowe

minut. Wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy talerzem i delikatnie odwracamy (pomarańcze znajdą się na wierzchu ciasta). Uważajmy, by nie oparzyć się wypływającym z formy gorącym karmelem - całą operację najlepiej przeprowadzić w rękawicach kuchennych. Ciasto wyśmienicie smakuje na ciepło, np. z bitą

Pączki w syropie pomarańczowym

, aż uzyskasz lśniące gładkie ciasto odchodzące od ścianek. Zdejmij z ognia, dodaj jedną łyżkę soku z pomarańczy i cały czas mieszaj, aż ciasto ostygnie. Następnie pojedynczo wbijaj jajka i każdorazowo dobrze wmieszaj (możesz użyć robota kuchennego). Mieszanie przerwij, kiedy masa zacznie tracić połysk

Tartaletki z pomarańczowym kremem

połączenia składników, ubij serek, śmietankę, cukier, kardamon (lub cynamon), łyżkę miodu oraz skórkę z pomarańczy (jeśli będziesz długo ubijać, krem może się zwarzyć). Pomarańcze obierz, usuń białą skórkę i niewielkim ostrym nożem wytnij fileciki. Odłóż je na chwilę na papier kuchenny, aby trochę odsączyć

Babka drożdżowa z bakaliami i szafranem

2 szklanki mąki pszennej, 10 dkg cukru, 7 żółtek, cukier waniliowy, 3/4 szklanki mleka, 10 dkg masła prawdziwego, 4 g suszonych drożdży, 10 dkg rodzynek, 4 dkg smażonej skórki pomarańczowej, otarta skórka z 1 cytryny, szczypta szafranu, szczypta soli Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem

Keks

200g margaryny , 150g cukru, 4 jaja, 350 mąki , 50 ml rumu , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kwaśniej śmietany, 150g rodzynek , 300g mieszanki bakaliowej (orzechy włoskie i laskowe; daktyle; śliwki; morele; migdały; żurawina; kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa) Bakalie pokroić

Najnowsze