z 1/4 szklanki cukru. Przesyp do rondla, wymieszaj z mlekiem i olejkiem, zagotuj. Utrzyj żółtka z resztą cukru. Nie przerywając ucierania, powolutku wlewaj gorące mleko pistacjowe. Masę ponownie przełóż do rondelka, w którym gotowało się mleko, ciągle mieszając podgrzewaj, aż masa zacznie gęstnieć
4 wyfiletowane pomarańcze, 4 łyżki likieru pomarańczowego, pół szklanki śmietany kremówki, 2 czubate łyżki cukru, 1 łyżka orzeszków pistacjowych, 2 łyżki migdałów w płatkach Cząstki pomarańczy ułożyć na talerzu. Na patelni przyrumienić cukier na złoty kolor. Dodać migdały i śmietanę. Zagotować
Sapaya Quinto jest chińską restauracją, która mieści się przy ul. Madalińskiego 38 w Warszawie. Wnętrze lokalu jest bardzo słoneczne, a jasno-zielony kolor ścian dodatkowo nadaje pozytywne... mazowieckie Warszawa Madalińskiego 38 lok. 40 02-971
pół pęczka zielonych szparagów (im cieńsze tym lepsze),3 buraki,garść orzeszków pistacjowych,1/2 cebuli (czerwona lub cukrowa),100 g ciecierzycy,oliwa,ocet balsamiczny,miód,cytryna,liście laurowe,sól,pieprz Odcinamy górną część szparagów w 2/3 długości. Wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy 5
resztą słodkiego mleka kokosowego. Posypujemy wiórkami masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez godzinę na złotobrązowy kolor. Gdyby ciasto zbyt szybko przybierało brązowawą barwę, nakrywamy je folią aluminiową. Po wyjęciu z pieca odstawiamy na noc. Podajemy następnego