pierś kaczki w sosie pomarańczowo-pieprzowym

Wykonanie i stylizacja potraw: Zuza Wiciejowska Zdjęcia: Jarosław Madejski Źródło: "Kuchnia" - magazyn dla smakoszy

Pierś kaczki w sosie pomarańczowo-pieprzowym

Pierś kaczki w sosie pomarańczowo-pieprzowym

Piersi kaczki (po 20 dag na osobę), sól, pieprz, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 2 łyżki masła Sos: 1 szklanka bulionu drobiowego, 1 szklanka soku pomarańczowego, po 4 łyżki białego wytrawnego wina i cointreau, sól, biały pieprz, 1 łyżka zielonego marynowanego pieprzu

Zobacz wideo

Pierś kaczki w sosie pomarańczowo-pieprzowym

4 piersi kaczki,sól,pieprz,2 łyżeczki suszonego tymianku,2 łyżki masła,Sos:,1 szklanka bulionu drobiowego,1 szklanka soku pomarańczowego,po 4 łyżki białego wytrawnego wina i cointreau,sól,biały pieprz (zmielony),1 łyżka zielonego marynowanego pieprzu Nacinamy w kratkę skórę na kaczych piersiach

Piersi kaczki ze śliwkami

4 piersi kaczki, 1 łyżeczka grubej soli morskiej lub kamiennej, 1-2 łyżeczki grubo utłuczonego białego pieprzu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 6 węgierek, 1 łyżeczka brązowego cukru Sos: 150 ml (trochę ponad 1/2 szkl.) czerwonego wina, 2 łyżki brandy, 1 kawałek cynamonu (2-3 cm), 3 goździki, 1

Piersi kaczki z papryką

na ćwiartki, włóż do sosu. Podgrzewaj około 2 minut, aż cykoria zmięknie. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj miętę i cząstki pomarańczy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Każdą pierś kaczki pokrój na 4 kawałki, ułóż na cykorii. kaczka;papryka;pomarańcze;pomarańcze;ocet ryżowy;cykoria;mięta;pieprz;

Makaron bigoli w sosie z piersi kaczki

Składniki na ok. 500 g świeżego makaronu bigoli*: 400 g mąki semolina (z pszenicy durum), 4 jaja, 40 g soli, Sos: 1 szt. piersi kaczki, 1 liść laurowy, 2 szt. goździków, 1 łodyga selera naciowego, 100 ml wytrawnego czerwonego wina, 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine, 1 marchew, 1

Glazurowana pierś kaczki z jabłkami

piekarniku ok. 5 minut w 160 st. C. Do rondelka wlej ocet balsamiczny, dodaj miód i laskę cynamonu. Zagotuj i podgrzewaj dalej na małym ogniu, aż płyn zredukuje swoją objętość. Upieczone piersi kaczki posmaruj sosem miodowo-octowym, pokrój w cienkie plastry i podawaj z jabłkami w cieście. kaczka;miód;jabłka

Najnowsze