piekarniki praktyczne ikea

babeczkaa

Praktyczne rozwiązania w kuchni

Praktyczne rozwiązania w kuchni

Lubimy mieszkać ładnie, a jeszcze lepiej by było ładnie i funkcjonalnie. Jak to zrobić? Zobaczcie nasze pomysły na praktyczne rozwiązania w kuchni!

3 etapy urządzania kuchni

Kuchnia to zawsze idealne miejsce do przesiadywania i długich rozmów. Jest to prawie najważniejsze pomieszczenie w całym domu, dlatego warto zadbać, by było odpowiednio urządzone. Należy przykuć dużą uwagę do wyboru mebli, sprzętu AGD oraz oświetlenia. Podpowiadamy od czego zacząć!

Jak urządzić funkcjonalną kuchnię?

Niezależnie od tego, czy twoje kuchnia jest duża czy mała, czy jest otwarta na salon lub jest osobnym pomieszczeniem pewne rady są uniwersalne. Zobaczcie jak urządzić kuchnię, aby była nie tylko funkcjonalna ale i po prostu ładna.

Zobacz wideo

Grillowane bakłażany w pomidorach

2 bakłażany, 5 pomidorów, oliwa, kawałek parmezanu, kilka listków bazylii Bakłażany myjemy i kroimy na okrągłe plastry. Palcami lub specjalnym pędzelkiem smarujemy dość obficie oliwą ich obydwie strony. Układamy elegancko na kratce i wsuwamy do rozgrzanego piekarnika. Kiedy góra się podpiecze

Choinki świąteczne

na grubość ok. 3 mm (lub grubsze), wyciąć ząbkowate krążki 3 lub czterech różnych wielkości (ja wycinam to nożem, jak ktoś ma to można specjalnymi foremkami), ułożyć na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem i piec w średnio gorącym piekarniku na kolor jasnożółty. Następnie smarować krążki marmoladą i

Ciasto czekoladowe na sposób francuski

pergaminem i wysmarowanej masłem tortownicy. Wstawić do nagrzanego do ok. 200 stopni C piekarnika. Piec około 25 minut. Wierzch powinien być chrupiący a środek wilgotny, rozpływający się w ustach Podawać z bitą śmietaną lub lodami śmietankowymi. To ciasto pieczemy bez dodatku proszku do pieczenia lub sody

Pstąg z pieczonymi ziemniakami i sosem pomidorowym

: Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę jak wyżej, rozgrzać piekarnik do ok.180-200 stopni. Blachę smaruję margaryną i na tym rozkładam ziemniaki. Solę, pieprzę i w zależności jak kto lubi posypuję jeszcze papryką lub ziołami do ziemniaków. Całość polewam na wierzchu delikatnie olejem. Chodzi o to, że

Najnowsze