piekarniki parowe z funkcja pieczenia

mapind

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Jaki piekarnik wybrać - zwykły czy parowy - to pytanie, które zadaje sobie wiele osób. Piekarniki parowe, znane w gastronomi, do domowych kuchni trafiły całkiem niedawno. Czy jednak warto w nie zainwestować?

Wszystko o piekarnikach. Przeczytaj zanim kupisz

Piekarnik nie tylko piecze, ale również grilluje i gotuje - na parze i za pomocą mikrofal. W dodatku zna na pamięć mnóstwo przepisów i nawet korzysta ze smartfona. Niejeden nowoczesny piekarnik zna się na kuchni lepiej niż jego właściciel!

Piekarniki: gorący temat

Nowoczesna kuchnia nie obędzie się bez piekarnika. Te najbardziej zaawansowane podpowiadają krok po kroku, jak przygotować potrawę, i pokazują to na zdjęciach. Ale również te prostsze mają liczne funkcje oraz udogodnienia, dzięki którym pieczenie staje się przyjemnością.

Zobacz wideo

Warto mieć piekarnik parowy!

Warto mieć piekarnik parowy!

użytku domowego. Przy jego pomocy można piec tak jak w zwykłym piekarniku, można też gotować na parze, a można również wybrać pieczenie z funkcją pary. Ale uwaga, łatwo się pomylić - w sklepach jest tak wiele różnych urządzeń, że czasem nawet sprzedawcy mają problem z odróżnieniem prawdziwego piekarnika

Szparagi pieczone z piekarnika - przepis blogera

pieczone w piekarniku i podać. Można posypać parmezanem już na talerzu, lub 5 minut przed końcem pieczenia. Obydwie formy są smakowite. szparagi;oliwa z oliwek;pieprz;parmezan;

Kotlety z kurczaka z piekarnika

, pieczarki w plastry i na wierzch kładziemy plastry sera żółtego i wkładamy do piekarnika na ok 20-30 min. Piekarnik można nastawić na pieczenie od dołu wtedy ser szybko się nie przypiecze. Smacznego piersi z

Kukurydza na ostro z piekarnika

kolby na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Po 10 minutach pieczenia odwróć kolby. Podawaj z miseczką sosu pomidorowego, którym należy smarować kukurydzę. Sos pomidorowy niektórym może wydawać się zbyt ostry. Można zrezygnować z chili lub zmniejszyć jego ilość, a pieprz cayenne

Pieczeń wołowa i pieczone bataty

1.5 kg chudej wołowiny,4 bataty,1 łyżeczka płatków chili,2 czerwone cebule,1 główka czosnku,1 papryczka chili,pieprz i sól morska,olej rzepakowy Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Odstawić na godzinę aby nabrało temperatury pokojowej. Piekarnik nastawić na temperaturę 220 °C z funkcją grzania góra-dół

Pieczony czosnek

czosnek, oliwa Ząbki czosnku w łupinkach, delikatnie rozgniatamy, polewamy oliwą, kładziemy na blasze i pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°. czosnek;

Najnowsze